Externe

VLADIMIR PUTIN despre zborul MH17: "Desigur că racheta nu era una rusă"

vineri , 25 mai 2018, ora 19:31       de Agerpres       Externe

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări vineri că racheta care a doborât zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines în 2014, deasupra zonei de est a Ucrainei, nu era una rusă, contrar concluziilor anchetatorilor internaţionali, informează AFP.


"Desigur că nu", a răspuns Putin, întrebat dacă racheta era rusă sau nu, în timpul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, nord-vestul Federaţiei Ruse.

Olanda şi Australia au acuzat vineri Rusia că este responsabilă pentru catastrofa zborului MH17, într-o declaraţie care deschide calea urmărilor penale. Acest anunţ intervine la o zi după concluziile anchetatorilor internaţionali care au stabilit că racheta Buk, care a doborât avionul Malaysia Airlines, provenea de la Brigada 53 antiaeriană a forţelor ruse cu baza în Kursk (Federaţia Rusă).

Avionul companiei Malaysia Airlines, care făcea legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost doborât într-o zonă controlată de rebelii separatişti la 17 iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul său - în majoritate olandezi - şi-au pierdut viaţa.

Mai devreme în cursul zilei, şeful diplomaţiei ruse a declarat, după discuţia telefonică avută cu ministrul olandez al afacerilor externe Stef Blok, că Olanda "nu i-a prezentat niciun fapt" care să permită acuzarea Rusiei şi că aceasta "face speculaţii (...) în scopuri politice" asupra catastrofei zborului MH17

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM