Politic

VLAD DURUȘ (USR): ”Creșterea inflației lovește în buzunarele românilor”

luni , 14 mai 2018, ora 17:02       de MaraMedia       Politic

Guvernul PSD-ALDE dă cu o mână și ia cu două. Asta în cazul bugetarilor. Pentru că în cazul salariaților din privat, ia cu două mâini fără să dea nimic. Politicile guvernamentale au dus rata inflației  la 5,2% în aprilie, cel mai mare procent de creștere din iunie 2013, când inflatia a fost de 5,32%.


Ca efect, populația rămâne cu mai puțini bani în buzunar, iar valoarea coșului zilnic crește de la lună la lună. Majorările salariale, multe făcute din pix în domeniul bugetar, aproape sunt anulate de creșterile de preț. Salariații din mediul privat văd cel mai bine acest efect. Cu salariile rămase la nivelul anului 2017 sunt obligați să plătească mai mult pentru tot ceea ce consumă.

Fructele proaspete s-au scumpit cu 13,91% față de decembrie2017, în timp ce citricele au urcat cu 11,32%, iar gazele naturale cu 10,19%. Prețul carburanților, care se reflectă în toate produsele, s-a majorat cu 3,9% în aprilie, față de decembrie 2017.

„Vorbim de un trend pe care specialiștii l-au anticipat  din momentul în care PSD-ALDE  a început să arunce pe piață cu promisiuni nesustenabile. Acoperim cheltuielile din împrumuturi externe, în timp ce investițiile suferă. Anul trecut, România s-a împrumutat cu peste 10 miliarde de euro. În primele 7 luni de Guvernare PSD-ALDE, țara a împrumutat 553 de euro pe secundă. În acest an s-a mai făcut un împrumut de 2 miliarde de euro de la bancherii străini, cu costuri mai mari decât alte țări din regiune, de exemplu Ungaria sau Cehia. Efectele acestei politici le vom plăti cu toții. Deficitul comercial al României a ajuns la un nivel îngrijorător. Consumăm mai mult din import, ceea ce înseamnă că neglijăm producția autohtonă”, a declarat deputatul USR de Maramureș, Vlad Duruș. 

Românii care au rate la bănci sunt loviți de două ori. Indicele ROBOR, în funcție de care se calculează dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a urcat de la 0,73 (noiembrie 2016) la 2,74 săptămâna trecută.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM