Social

VESTE BUNĂ: Studenții vor primi burse și pe perioada vacanțelor

joi , 18 mai 2017, ora 23:46       de www.avocatnet.ro       Social

 Studenții de la facultățile de stat vor primi burse nu doar pe perioada cât ține activitatea didactică, ci și în timpul vacanțelor, potrivit unei prevederi legale ce va ajunge curând la promulgare. Parlamentarii au votat săptămâna aceasta ca banii alocați din fondul de burse facultăților de stat să se facă pe toată perioada anului universitar, adică în toate cele 12 luni.


Studenții de la facultățile de stat vor primi burse și pe perioada vacanțelor, nu doar atât cât ține activitatea didactică, potrivit Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017. Proiectul a fost adoptat marți de Camera Deputaților și va merge, în curând, la promulgare. Pentru a putea intra în vigoare însă, în afară de promulgare, proiectul mai trebuie publicat în Monitorul Oficial.

"Cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse și protecție socială a studenților este de 201 lei/ lună. pe toată durata anului universitar (12 luni)/ student de la învățământul cu frecvență, fără taxă de studii", scrie în proiectul ce va intra în curând în vigoare.

Actualmente, fondul de burse se alocă doar pentru perioada derulării activităților didactice, ceea ce înseamnă că studenții sunt privați de burse pe perioada când nu vin la facultate. "Având în vedere faptul că statutul de student este unul permanent în perioada anilor de studiu, fără întreruperi, cu drepturile și obligațiile subsecvente, considerăm că și fondul de burse trebuie să fie constituit și alocat pentru întreaga perioadă a anului universitar (12 luni)", au motivat cei care au propus modificarea.

Amendamentul fusese inițial respins în comisiile de specialitate din Camera Deputaților, dar a fost votat ulterior în ședința Camerei. OUG nr. 2/2017 a trebuit aprobată, așa cum se procedează în Parlament cu ordonanțele de urgență, prin lege, însă parlamentarii i-au mai adus între timp și alte completări.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM