Economic

VESTE BUNĂ: Dascălii își vor primi banii câștigați în instanță, precum și dobânzile

luni , 20 noi 2017, ora 12:36       de Dana Berci       Economic

 Veste bună pentru profesori. Ministrul Liviu Marian Pop a anunțat că în urma rectificării bugetare pozitive de care va beneficia Ministerul Educației luna aceasta le vor fi plătite cadrelor didactice banii prevăzuţi de sentinţele judecătoreşti, inclusiv dobânzile aferente.


Ministrul Educației a mai precizat că anul viitor învățământul va avea cel mai mare buget din ultimii 10 ani. 

„Așa cum am spus, pentru anul viitor avem cel mai mare buget pe care l-a avut Ministerul Educației Naționale în ultimii 10 ani de zile, în același timp la rectificarea bugetară din luna noiembrie vom avea o rectificare pozitivă în baza căreia vom plăti sentințele judecătorești pe care cadrele didactice le au și avem asigurat fondul de salariu, nu avem nicio problemă de salarizare, chiar dacă am auzit că ar fi unele unități școlare care nu au suficiente fonduri pentru luna decembrie, prin rectificarea bugetară am rezolvat această problemă”, a precizat Ministrul Educației, Liviu Marian Pop.

Un alt proiect al ministerului este modificarea legislaţiei privind finanţarea, astfel încât fondurile pentru cheltuielile de personal să fie transmise de la minister unităţilor de învăţământ, prin inspectoratele şcolare judeţene.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM