Economic

VESTE BUNĂ: Căminele de bătrâni înființate în locul fostelor spitale pot obține finanțare prin POCU

vineri , 17 mar 2017, ora 20:58       de Agerpres       Economic

 Căminele de bătrâni înființate în locul fostelor spitale pot obține finanțare prin Programului Operațional cu Capital Uman (POCU), a declarat vineri, la Reșița, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh.


Afirmația a fost făcută în contextul în care reprezentanții administrației publice din orașul Anina au arătat că se confruntă cu o serie de probleme în ceea ce privește funcționarea căminului de bătrâni.

"În 2008, când s-a făcut acea reformă în sănătate și s-au desființat spitalele, au dat posibilitatea înființării acestor centre de asistență socială sau, cele mai multe, centre de bătrâni. Acestea au fost finanțate, în perioada aceea, prin bugetul Ministerul Muncii. Cred că de mai mult de cinci ani nu a mai fost reluată o finanțare pentru aceste instituții. Avem, în schimb, asigurată finanțarea, și de aceea nu ne-am mai gândit să punem din bugetul de stat, pentru POCU, toată partea de servicii către persoane vârstnice sau persoane cu dizabilități. Din aceste considerente, bugetul de stat nu mai vine să finanțeze, în prezent, centrele respective. Prin urmare, primarii trebuie să-și depună aceste aplicații în POCU, pentru a primi finanțarea", a precizat Sevil Shhaideh.

În ultima ședință extraordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăriei Anina i-a fost alocată suma de 60.000 de lei pentru căminul de bătrâni înființat în locul fostului spital. De asemenea, Primăria Anina a primit, prin Trezorerie, 114.000 de lei, care alături de cei 60 mii lei reprezintă exact cifra deficitului înregistrat de centrul social.

Primarul localității Anina, Gheorghe Românu, a afirmat, la acel moment, că stingerea arieratelor nu rezolvă și funcționarea pe mai departe a centrului pentru persoane vârstnice.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM