Agenda Ta

VERIFICĂRI PRIN SMS: Românii care cumpără maşini rulate vor avea un avantaj

marti , 30 ian 2018, ora 23:31       de Dana Berci       Agenda Ta

Românii care achiziționează mașini second hand vor putea verifica printr-un simplu SMS la Registrul Auto Român care este kilometrajul real al autoturismelor, dar și eventualele daune pe care le-a suferit. Anunțul a fost făcut de către Autoritatea de Supraveghere Financiară și RAR.


Cele două instituții au anunțat mai multe proiecte comune, iar unul dintre acestea este legat de informarea rapidă și corectă a cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua. Practic, printr-un SMS transmis către Registrul Auto Român, cumpărătorii pot afla date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale deficiențe avute în timp ale acestuia, precum și informații generale despre daunele înregistrate de către acea mașină.

Piața auto second hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informații relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul. Autoritatea de Supraveghere Financiară  a anunțat că în limitele furnizării unor informații care se supun reglementărilor de protecție a datelor va sprijini acest proiect prin transmiterea de informații privind cazierul de daune al fiecărui autovehicul pentru care a fost deschis vreun dosar de daună.

Un alt proiect al celor 2 instituții prevede efectuarea de inspecții tehnice de siguranță pentru mașinile implicate în accidente. Dacă sistemele de siguranță ale mașinilor sunt avarariate, atunci ITP-ul se suspendă. După reparația autoturismului și verificare, ITP-ul reintră în valabilitate.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM