Comunitate

VEȘTI BUNE: Rampa temporară de gunoi de la Sighet e aproape gata

marti , 14 noi 2017, ora 15:11       de Dana Berci       Comunitate

 Lucrările la platforma de stocare temporară a deșeurilor din Sighetu Marmației sunt aproape gata. Deocamdată aceasta nu este folosită întrucât trebuie să se obțină autorizatia de mediu, însă se preconizează că în aproximativ o săptămână gunoiul va fi depozitat în acest loc.


Groapa de depozitare temporară de la Sighet s-a construit pe strada Tepliței, în apropiere de fosta groapă de gunoi. Noua rampă urmează să fie împrejmuită și va fi montat un cântar pentru a putea fi dată în folosință.

„Platforma de depozitare temporară este aproape gata, deci în urma autorizației de construcție obținute ne-am apucat de lucru și sper cam într-o săptămâna să îi facem recepția. După ce o să terminăm lucrările și o să avem recepția lucrărilor va trebui să obținem autorizația de mediu, după obținerea acestei autorizații o putem folosi. Noi am depus documentația, sper ca într-o săpătmână să o putem folosi”, a spus Sorin Israil, directorul societății de salubrizare din Sighetu Marmației.

Reprezentanții societății de salubrizare spun că această platformă de stocare temporară este de fapt o stație de depozitare ecologică, iar costurile pentru amenajarea ei s-au ridicat la aproximativ 200.000 de euro.

„Inițial investiția se ridica la aproximativ 200.000 euro, cifra exactă o să o știm după terminarea lucrărilor, după recepție și analiza tuturor lucrărilor. Această rampă de depozitare temporară este folosită numai pentru depozitarea deșeurilor menajere până se va termina rampa de la Sârbi și până intră în vigoare managementul integrat al deșeurilor, dar chiar daca autorizația este pentru 3 ani, ea a trebuit construită ca și o rampă ecologică, deci s-au folosit 3 feluri de materiale de izolare, folie, geotextil și material textil de drenaj”, a adăugat directorul societății de salubrizare.

După finalizarea lucrărilor la rampa temporară, deșeurile generate pe raza municipiului Sighetu Marmației nu vor mai fi transportate lîn Baia Mare, prin urmare costurile cu transportul gunoiul vor fi mai mici și vor scădea și prețurile pentru salubrizare.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM