Politic

USR: Maramureșul se apropie de cifra de 20.000 de semnături în campania „Fără penali”

luni , 6 aug 2018, ora 18:00       de MaraMedia       Politic

Ceea ce la început părea imposibil, azi devine realizabil. Campania „Fără penali în funcții publice”, susținută de USR, a devenit una cu un puternic impact emoțional. Campania e pe cale să schimbe mentalități, preconcepții și, mai ales, gradul de implicare. Cetățenii încep să înțeleagă că fără participare activă în viața publică, viitorul lor nu se poate schimba în bine. 


În Maramureș, peste 16.000 de cetățeni au semnat această inițiativă. Mai sunt două săptămâni de campanie în care trebuie să se depășească cifra de 20.000 de semnături.

E o campanie de revizuire a Constituției, care se desfășoară după toate normele legale în vigoare. Demersul a parcurs toți pașii legali și a fost publicat în Monitorul Oficial al României. Inițiativa cetățenească își propune să interzică accederea cetățenilor condamnați definitiv, pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, în organele administrației publice locale, la președinția României, în Camera Deputaților și în Senat. Interdicția este pe o perioadă limitată, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării. Nu este permis ca o persoană cu cazier să ocupe o funcție publică. Unei femei de serviciu sau unui paznic i se cere cazier fără pată pentru a fi angajat. Un om politic de ce să nu aibă aceeași condiționalitate?”, a declarat deputatul USR de Maramureș Vlad Emanuel Duruș.

Campania „Fără penali în funcții ublice” este susținută de USR Maramureș. „Nu este o miză pentru noi ca partid reușita acestei campanii, ci este o miză pentru România. Am fost impresionat de modul în care răspund cetățenii în această campanie. E un semn că oamenii cinstiți din țara asta își doresc altceva. Fac apel la maramureșeni să se implice activ în campanie, să semneze și să se alăture ca voluntari. Nu trebuie să stea în stradă pentru a strânge semnături! E suficient să descarce formularul pentru semnături de pe adresa www.farapenali.ro/#semneaza și să-l dea rudelor, cunoscuților sau prietenilor să-l completeze. Orice semnătură contează. După completare pot să aducă formularul la sediul USR sau să sune pe unul dintre voluntari, care va merge să ridice formularul”, a spus Dan Ivan, președintele USR Maramureș.

Listele cu semnăturile strânse de cetățeni se pot depune la sediul USR din Baia Mare, Piața Libertății nr 15, sau în față la Magazinul Maramureșul între orele 12-18. De asemenea, USR Maramureș pune la dispoziție numere de telefon pentru colectarea listelor din diverse zone ale județului: Baia Mare: 0740186048 (cartierele Săsar, Valea Roșie și Progresului), 0741044385 (cartierele Republicii, Traian și Gării), 0745 398 368 (toate zonele); Sighetu Marmației: 0758438414; Baia Sprie: 0752437543; Târgu Lapuș: 0768358349 sau 0742301405; Recea: 0746951203; Tăuții Măgherauș: 0749766013; Vișeu de Jos: 0744111520.

Biroul de presă al parlamentarului USR, Vlad-Emanuel Duruş

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM