Social

URMĂRILE FURTUNII: Rona de Sus e de două zile fără curent electric

marti , 19 sep 2017, ora 15:36       de Larisa-Mariana Laviță       Social

 Comuna Rona de Sus este fără curent și semnal telefonic de două zile. Asta în urma furtunii care a avut loc duminică seara.


Localnicii din Rona de Sus sunt revoltați din cauza faptului că nu știu când se va relua furnizarea energiei electrice. Furtuna a afectat și acoperișurile unor case și a doborât mai mulți pomi.

„Mi-a căzut un nuc, s-a răsturnat acum, după furtuna asta. Am spus primarului și zice că e în concediu, vreau să mi-l scoată cumva din râu, un pic măcar, cu caterpillarul. Dacă nu, mă descurc singur. Ieri am fost la vecinul meu, au fost luate multe acoperișuri, toate sunt acolo pe câmp, aruncate pe jos. Curentul nu a venit, n-am nimic. Acum am pornit generatorul, se strică tot, nu știu ce să fac”, s-a plâns Dănuț Lauruc.

În lipsa curentului, magazinele din comună au fost nevoite să își mute marfa, iar locanicii nu au unde să își depoziteze alimentele congelate.

„ Au spus că ar trebui să vină curentul peste 3-4 zile, nu știu. Foarte greu mă descurc cu alimentele congelate, s-au dezghețat și nu știm unde să punem, ce să facem”, spune Hafia Romaniuc

„ Pagubele care sunt, acoperișul luat de vânt, a plouat în casă. În momentul în care a căzut acoperișul mi-a fost zgâriată mașina pe plafon. Nu am curent, de când a fost furtuna n-am curent. Semnal nu, curent nu, trăim în beznă”, spune, la rândul său, Teodor Negrean.

Conform informațiilor primite de la reprezentanți ai Primăriei, viceprimarul era pe teren, iar primarul este plecat într-o delegație. Nimeni nu poate spune cu exactitate când se va relua alimentarea cu energie electrică în Rona de Sus.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine credeţi că ar trebui să vegheze la preîntâmpinarea faptelor de vandalism din oraş?
Poliţia Locală
Poliţia naţională
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM