Politic

UNPR: Fuziune compromisă ireversibil! PMP suspenda procesul de fuziune de la Curtea de Apel Bucuresti

sambata , 17 feb 2018, ora 14:18       de MaraMedia       Politic

La Curtea de Apel București s-a desfășurat vineri o nouă ședință a instanței de judecată în procesul de fuziune dintre PMP și UNPR. 


Partidul Mișcarea Populară, prin avocat angajat, a solicitat instanței să respingă cererea de intervenție auxiliară în proces a celor 48 de președinți ai organizațiilor județene ale UNPR,  pe motiv că nu ar avea interes în proces.  Instanța de judecată, impresionată de suferința PMP de a nu putea să-și adjudece cât mai repede patrimoniul și consilierii UNPR, a respins cererea de intervenție anulând dreptul președințiilor organizațiilor județene să-și susțină hotărârea celor peste 150 000 de membrii de a nu voi fuziune cu PMP. UNPR a declarat recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, fapt pentru care Instanța a suspendat din nou cauza, amânând decizia “divorțului politic iminent” cu  cel puțin câteva luni. 

Din desfășurarea procesului de vineri s-a desprins cu claritate că judecata se desfășoară sub o anumită presiune, care dăunează respectării procedurilor normale prevăzute de codul de procedură civilă. 

"Disperarea conducerii PMP, care acum două săptămâni, în Ședința Consiliului Național de la Sinaia, a revocat din funcțiile de conducere din organizațiile teritoriale PMP,  toți membrii UNPR – rămași în structurile acestora, s-a manifestat și în ședința de astăzi prin atitudinea avocatului angajat care dorea cu orice preț să obțină o sentință favorabilă popularilor, astăzi. Declar ferm și fără echivoc că orice eventuale încercări ale PMP de a influența în vreun fel instanța de judecată de a nu ține cont de voința UNPR, de a nu fuziona, deci de a nu “se preda” acestui partid, vor primi răspunsul cuvenit, în limitele legii. 

Schimbarea a 3 complete de judecată în doar 4 luni, prin abținerea a 3 judecători ai Curții de Apel București ne dovedește că în spatele ușilor închise se întâmplă ceva.  

În timpul derulării suspendării cauzei, vom apăra interesul partidului la Tribunalul București, în procesul deschis în Dosarul nr. 39438/3/2017, prin care am solicitat declararea nulității protocolului de fuziune semnat “ pe persoană fizică” abuziv, iresponsabil și ilegal, de către fostul  președinte  Valeriu Steriu, azi președinte executiv al PMP și deputat. 

Ca și până acum, UNPR își continua activitatea ca partid de sine stătător , înscris în Registrul Partidelor Politice, desfășurând Conferințele județene de alegeri potrivit statutului, pregătindu-se pentru viitoarele confruntări electorale", declară preşedintele Ion Răducanu într-un comunicat de presă. 

Comportamentul liderilor PMP care au manifestat, fără îndoială, pragmatismul și cinismul peste limitele acceptabile în politică, au fost orientat spre atingerea unui obiectiv clar-acapararea UNPR și desfințarea acestuia asigurându-și intrarea în parlament cu voturile progresiștilor, preluarea patrimoniului material și finaciar, dublarea numărului de membrii și consilieri locali, încasarea integrală a subvenției de la stat, împăunarea cu urcarea pe podiumul partidelor mari, mai subliniază uneperiştii. 

"După un an și jumătate, petrecut în sălile de judecată, și o nouă suspendare care prelungește agonia, fuziunea este absolut inaplicabilă în fapt, este compromisă și ridicolă, este o simplă "poveste" pe care liderii PMP o transmit în teritoriu, la ceas de seară, pentru că pemepiști să doarmă bine. Să sperăm ca aceasta poveste nu va devein “basm” sau chiar “banc” în scurt timp . Împreună cu președintele fondator al UNPR – Gabriel Oprea, solicit președintelui PMP domnului senator Traian Băsescu  să dispună renunțarea la această fuziune care s-a dovedit a fi dăunătoare ambelor partide. Nimeni și nimic nu ne poate opri ca în viitor să colaborăm politic și electoral ca două partide de sine stătătoare, puternice și apreciate. UNPR –  există și va exista", se mai arată în comunicatul de presă. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM