Externe

UNESCO: Campanie pentru introducerea cartofilor prăjiți pe lista patrimoniului umanității

sambata , 30 noi 2013, ora 15:45       de Agerpres       Externe

Uniunea Națională Belgiană a producătorilor de cartofi prăjiți (Navefri-Unafri) a demarat o campanie pentru a convinge UNESCO să includă popularii cartofi prăjiți belgieni ('frites') pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității, informează EFE.

'O porție de 'frites' înseamnă ceva mai mult decât un produs, se regăsește în întreaga Belgie și este un simbol al culturii noastre aflate la îmbinarea dintre influența germanică și cea latină', a declarat vineri pentru EFE președintele Navefri-Unafri, Bernard Lefavre.

'În Belgia există trei regiuni și toate dispun de competențe în domeniul culturii, de aceea este nevoie să obținem sprijinul tuturor regiunilor, dat fiind că UNESCO are relații doar cu state', nu cu regiuni, a mai spus Lefavre.

Președintele Navefri-Unafri a explicat că a profitat de faptul că în aceste zile se desfășoară în Flandra 'Săptămâna cartofilor prăjiți' pentru a convinge autoritățile flamande să susțină candidatura Belgiei. Sprijinul flamand ar ușura mult procedurile, mai spune Lefavre.

Potrivit datelor Navefri-Unafri, 95% din belgieni consumă 'frites' cel puțin o dată pe an, iar două treimi dintre belgieni fac acest lucru lunar.

'Este o tradiție bine organizată, prezentă de la nord la sud', remarcă reprezentantul Navefri-Unafri, uniune înființată în 1984 pentru a proteja interesele producătorilor de cartofi prăjiți belgieni și care reunește circa 5.000 de membri. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM