Sport

TURNEU: Beach Handball Challenge, un eveniment sportiv aflat la cea de-a doua ediție

luni , 17 iul 2017, ora 14:05       de Oana Dulf       Sport

 Timp de 9 zile, sportul a readus la viață Centrul Vechi din Baia Mare. Băimărenii și nu numai, au avut ocazia să ”savureze” spectacolul oferit de cei 300 de sportivi înscriși la Beach Handball Challenge. În cele 4 competiții sportive, organizatorii au reușit să îmbine cu succes 3 sporturi care de-a lungul timpului au adus glorie orașului Baia Mare: handbal, volei și fotbal. 


6 oameni. 140 mc de nisip. 9 zile. 4 competiții. 37 de echipe. 300 de sportivi. 83 de meciuri și 10.000 de spectatori. Pe scurt,  așa a arătat a doua ediție Baia Mare Beach Handball Challenge, un eveniment unic în România. Startul a fost dat de un turneu de beach handball dedicat juniorilor și amatorilor de handbal. Pe durata a două zile, 14 echipe (8 la masculin și 6 la feminin) s-au întrecut în piruete și goluri spectacloase, la finalul competiției fiind desemnați câștigători, pentru al doilea an consecutiv - echipa Unfiltered Handbal Team la categoria masculin și Pisicile sălbatice la categoria feminin. După un weekend plin de handbal, a venit rândul voleibaliștilor să facă spectacol. 14 echipe de profesioniști (8 la masculin și 6 la feminin) s-au luptat pe parcursul a 2 zile, printre cei 28 de participanți fiind doi campioni iternaționali - Mihalcea Răzvan și Tarța Mihai - și un membru al lotului național Gabriel Cherbeleață.  La finalul competiției, câștigători au fost cuplul Cherbeleață Gabriel/Popovici Mihai la masculin și Popovici Jessica/Rău Roxana la feminin.

Spectacolul sportiv a continuat în 5-6 Iulie cu un turneu de beach soccer, în care 5 echipe de fotbaliști au testat pentru prima dată fotbalul pe nisip. La finalul competiției, FC Minerul a fost declarat câștigător. Evenimetul a fost încheiat cu un turneu internațional de beach handball la care au participat handbaliști profesioniști, inclusiv 5 sportivi care fac parte din Echipa Națională a Ucrainei și foști handbaliști. Cele 12 echipe înscrise în competiție (8 la masculin și 4 la feminin) au dus spectacolul la următorul nivel, golurile date din piruete fiind nelipsite la fiecare meci din cele 3 zile. Câștigători au fost echipa Ucrainei la categoria masculin și Summer Team la categoria feminin.  Pentru a III-a ediție, organizatorii au în plan să ducă evenimentul la următorul nivel și pregătesc și mai multe suprize.  

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM