Eveniment

TRISTEȚE: Lumea sportului, mai săracă după moartea lui Cristian Țopescu

miercuri , 16 mai 2018, ora 15:10       de sursa: AJF Maramures       Eveniment

 Fostul comentator sportiv Cristian Țopescu a încetat din viață marți, la vârsta de 81 de ani, lăsând mult mai săracă lumea sportului și a jurnalismul sportiv din România. Cristian Țopescu a fost cel mai iubit comentator de sport al României. În întreaga carieră, acesta a avut peste 5.000 de transmisiuni live, 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice comentate, dar şi Cupe Mondiale şi Campionate Europene.


Născut în 26 martie 1937, în Bucureşti, Cristian Țopescu a fost licențiat al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport. A fost legitimat la Clubul Sportiv Steaua Bucureşti, unde a practicat hipismul, fiind campion naţional în proba de sărituri peste obstacole în 1960 şi 1962.

Potrivit Asociației Județene de Fotbal Maramureș, după retragerea din activitatea competiţională Cristian Țopescu a devenit, din 1967, reporter sportiv la Televiziunea Română, calitate în care a participat zece ediții ale Jocurilor Olimpice.  Cristian Țopescu va rămâne mereu în memoria românilor grație faptului că a comentat într-un stil unic momente de aur din istoria sportului din România. Prin maniera riguroasă de documentare, ușurința cu care apela la metafore și prietenia sa cu statisticile, Cristian Țopescu va rămâne, de asemenea, și un reper în jurnalismul sportiv.

A primit numeroase distincții, dintre care Ordinul Olimpic "Colanul de Aur" (1998 şi 2017); Decoraţia regală "Nihil Sine Deo", pentru merite deosebite aduse sportului românesc, oferită de Regele Mihai I în 2010 și Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler în 2017.

Dumnezeu să îl odihnească.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM