Sanatate

TREBUIE ÎNLOCUITE: O mulțime de carduri de sănătate sunt pe cale să expire

marti , 24 apr 2018, ora 13:12       de Dana Berci       Sanatate

 Pentru a putea beneficia de consultații și tratamente medicale sau de rețete compensate, românii au nevoie de un card de sănătate valabil. Potrivit autorităților sanitare, în acest an vor expira mai mult de jumătate de milion de carduri de sănătate, deținătorii acestora nemaiputând beneficia, după expirarea acestuia, de servicii medicale în sistemul național de sănătate.


Potrivit site-ului avocatnet.ro o parte dintre cele peste 14 milioane de carduri de sănătate primite de asigurații din România vor expira în acest an. Pentru ca posesorii acestora să poată beneficia în continuare de servicii medicale, cardurile de sănătate trebuie preschimbate.

La expirarea lor, cardurile de sănătate vor fi înlocuite automat de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, iar distribuția acestora va fi făcută prin Poșta Română, cardul fiind predat personal asiguratului în baza actului de identitate al acestuia și a unei semnături de primire.  În condițiile în care predarea cardului se face exclusiv deținătorului acestuia, e de așteptat ca o parte dintre cei care ar trebui să le primească să nu poată intra rapid în posesia acestora. Asta findcă unii sunt angajați și nu se află la domiciliu în timpul zile, iar alții lucrează într-o altă localitate decât cea de domiciliu. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM