Economic

TOPUL MAGNAŢILOR: Ion Ţiriac, singurul miliardar român din topul Forbes

luni , 20 mar 2017, ora 19:01       de MEDIAFAX       Economic

Ion Ţiriac, singurul român miliardar din clasamentul realizat de Forbes, ocupă poziţia 1.713, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, clasamentul fiind dominat de Bill Gates, Warren Buffett şi Amancio Ortega, cu averi de peste 70 de miliarde de dolari, potrivit topului Forbes din 2017 publicat luni.


În martie 2017, averea miliardarul român s-a majorat de la miliard de dolari, suma raportată în 2016, 2015 şi 2014, potrivit Forbes.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, ocupă în continuare primul loc în clasamentul Forbes, cu o avere 86,9 miliarde de dolari, în creştere cu 30 de milioane de dolari. Locul doi este ocupat de Warren Buffett, proprietarul fondului de investiţii, cu o avere de 77,4 miliarde de dolari; podiumul fiind completat de Amancio Ortega, fondatorul Inditex, care are o avere de 74 de miliarde de dolari.

Cea mai mare creştere din top 10 miliardari Forbes o deţine Carlos Slin Helu, magnatul din industria telecom, care a raportat o avere de 59,4 miliarde de dolari, cu 326 de milioane de dolari mai mult decât anul anterior, ocupând, astfel, locul cinci.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, ocupă locul patru, cu o avere de 73,7 miliarde de dolari, în creştere cu 0,4%.

Din industria IT se remarcă Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, cu o avere de 58,6 miliarde de dolari, şi Larry Ellison, cofondatorul Oracle Corporation, cu o avere de 56,1 miliarde de dolari.

Miliardarul japonez Jack Ma, care are afaceri în domeniul comerţului online, se clasează pe poziţia 23, cu o avere netă de 29,3 miliarde de dolari.

Averea de 25,2 miliarde de dolari îl clasează pe George Soros pe poziţia 33 în topul miliardarilor Forbes.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, se regăseşte în topul miliardarilor pe locul 533, cu o avere de 3,7 miliarde de dolari.

Cea de-a treizecea ediţie a clasamentului miliardarilor întocmit de Forbes cuprinde un număr record de 2.043 de miliardari, cu 233 mai mulţi decât anul trecut. În total, averile lor valorează 7.700 de miliarde de dolari.

Clasamentul este actualizat în timp real.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.SONDAJ DE OPINIE

Cui credeţi că merită să-i fie decernat trofeul "Lămâia anului 2016" pe baza situaţiilor create şi a faptelor sale?
președintele interimar Mircea Dolha, sub a cărui conducere filiala Maramureș a PNL a reuşit ”performanţa” de a obține la alegerile parlamentare un singur loc în forul legislativ, și acela pentru o persoană adusă din afara partidului
senatorul PSD Liviu Marian Pop, cu care ghinionul a fost generos iar soarta vitregă la alegerile de anul trecut, acesta prinzând loc în Parlament abia după ce s-a retras Sorina Pintea, ocupanta locului 1 pe listă
Dorin Pașca, fostul primar din Baia Sprie, care și-a pierdut scaunul de edil după ce și-a angajat fratele la primărie
primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fost personajul central de anul trecut din Săptămâna Patimilor, acesta fiind acuzat de luare de mită în biroul său de la Primărie
Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Maramureș, pentru cel mai nereușit soclu pe care a fost montat bustul lui Taras Șevcenko, din faţa bisericii ucrainene din Sighet
TV Sighet

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM