Cultura

THAILANDA: Coşmarul copiilor din peştera inundată va fi transpus pe marele ecran

marti , 11 sep 2018, ora 21:35       de NEWS.RO       Cultura

 Coşmarul celor 12 băieţi şi al antrenorului lor de fotbal, scoşi după două săptămâni din peştera inundată vara aceasta în Thailanda, va fi subiect de film, iar filmările vor începe în noiembrie, relatează AFP.


 

Proiectul este deja finalizat" şi a fost găsită finanţare, a declarat marţi pentru AFP Katrina Grose, producător asociat al filmului, precizând că încă se lucrează la scenariu.  

Realizatorul thailandez de origine irlandeză Tom Waller a prezentat proiectul său de film la Festivalul de la Toronto, a precizat Grose. El este şi autorul filmului "The last executioner", despre ultimul călău al Thailandei. 

O pagină de Facebook a fost creată pentru acest nou film, care se va numi "The Cave". 

Şi Hollywoodul a fost interesat de poveste, în special societatea de producţie Pure Flix, dar în final, o societate de producţie din Thailanda, De Warrenne pictures, creată de Tom Waller, a primit aprobarea pentru a realiza filmul.

Înainte de a ajunge pe marele ecran, istoria celor 12 copii poate fi văzută la Bangkok, într-o expoziţie care propune vizitatorilor să experimenteze traversarea unui tunel îngust ca cel din peştera unde au fost captivi băieţii.

Deveniţi eroi naţionali, băieţii şi antrenorul lor au participat săptămâna trecută la o petrecere organizată la Bangkok de către junta militară, numită "United as one". 

Prima lor conferinţă de presă, după ieşirea din spital, a fost transmisă în direct la televiziune. Fascinaţia pentru povestea lor a depăşit frontierele ţării, în faţa grotei fiind peste o mie de reporteri în timpul salvării. 

 

Operaţiunea internaţională de salvare a fost extrem de complicată şi lungă, copiii fiind nevoiţi să parcurgă 10 kilometri prin tunelul îngust inundat. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM