Comunitate

TESTĂRI: S-a dat alarma în Sighet

joi , 20 apr 2017, ora 16:50       de Dana Berci       Comunitate

 Astăzi a sunat alarma și în Sighetu Marmației. De această dată sirenele nu au anunțat o situație de urgență ci a fost un exercițiu pentru verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.


Puțin după ora 10:00 au sunat alarmele în Sighet. În timp ce unii sigheteni au fost informați despre execițiul de alarmare publică ce a avut loc în toată țara, alții nu au știut care a fost scopul pornirii sirenelor. Potrivit IGSU, înștiințarea, avertizarea, pre-alarmarea și alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și a bunurilor materiale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor.

 „Am auzit alarma. De la protecția civilă au pornit-o, este foarte important să se facă un astfel de exercițiu și să fie și adăposturi care nu știu dacă sunt la noi în Sighet, cel puțin eu nu am văzut și nici nu am auzit dacă sunt, dar antrenamentele sunt foarte bune. Eu știu cum trebuie să mă comport în astfel de situații, dar nu știu dacă știe majoritatea populației, ar trebui să ne adăpostim în beciurile, adăposturile alea care trebuie să fie amenajate și să nu fie pline de apă cum este sub blocuri acuma”, a spus un sighetean.

 „Sirenele le-am auzit, mârâiau acolo ceva, dar nu prea tare, nu am înțeles ce vor să spună. Nu știu pentru ce s-a dat alarma. În situații de urgență fug în stânga, în dreapta, mă informez care este situația”, a precizat un bărbat.

 „A  fost o verificare să vadă dacă funcționează sau nu. Sunt utile exercițiile astea, în caz de ceva e singurul mijloc de anunțare în masă. În astfel de situații trebuie să ne adăpostim”, a explicat un alt sighetean.

În Sighetu Marmației există 5 adăposturi pentru situații de urgență și 2 puncte de comandă.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM