Eveniment

TÂRGUL DE MIERE: Standurile apicultorilor au atras o mulțime de clienți

vineri , 14 sep 2018, ora 12:57       de Dana Berci       Eveniment

 Cea de-a X-a ediție a Târgului de miere din Sighetu Marmației a reunit astăzi în parcul central din oraș zeci de apicultori, producători de alte produse care au la bază miere, dar și de echipamente apicole. Standurile cu produse dulci au atras un număr mare de cumpărători încă de la deschiderea târgului.


Târgul de miere organizat de Asociația Apisigmar a devenit deja o tradiție pentru Sighetu Marmației, în timp ce apicultorii își etaleză produsele într-o gamă extrem de diversificată, sighetenii profită de acest târg pentru a cumpăra produse naturale la prețuri accesibile.

”În această dimineață am avut deschiderea oficială a târgului. Împreună cu noi a fost și doamna viceprimar Ildiko Bereș care ne-a încurajat și ne-a motivat ca pe viitor să continuăm practica aceasta. Anul acesta, fiind și a X-a ediție, se pare că apicultorii și-au îmbunătățit activitatea și produsele lor, au încercat să le ambaleze, să le prezinte într-un mod mai frumos. Sunt produse diverese”, a spus Robert Pop, președintele Asociației Apisigmar.

”Am venit cu miere de salcâm, miere de tei, polifloră, rapiță și floarea soarelui. Este o afacere de familie, părinții mei se ocupă de albine și eu îi ajut atunci când nu sunt la facultate. Cea mai cumpărată este mierea de salcâm, 25 de lei costă un borcan mare și 13 lei borcanul mic”, a precizat Paul Iuga, apicultor.

Pe lângă clasica miere, unii apicultori au adus în fața sighetenilor și câteva produse noi însă tot pe bază de miere.

”Avem și mai multe tipuri de tratamente cu cătină, cu propolis, cu polen, cu lăptișor. Anul acesta am făcut și un produs personalizat, pentru copii. Este borcanul copiilor veseli cu drag de la albine, conține miere de salcâm, polen, propolis, cătină, pulpă și lăptișor de matcă. Este foarte bună pentru copii de peste 2 ani și jumătate pentru imunitate. În general părinții caută la farmacii siropuri, noi le recomandăm mixul acesta care este mult mai sănătos și mai bun”, a mărturisit Daniela Pop, apicultor.

Târgul de miere din Sighetu Marmației rămâne deschis până sâmbătă.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM