Turism

SUVENIRURI: Turiștii preferă să cumpere de la meșterii populari obiecte lucrate manual, chiar dacă sunt mai scumpe

joi , 29 mar 2018, ora 14:10       de Dana Berci       Turism

 Turiști din toate colțurile lumii vizitează în fiecare an Maramureșul. Principala atracție o reprezintă satele tradiționale iar la plecare vizitatorii caută suveniruri care să le amintească de zilele petrecute în această zonă. Nu brelocurile sau magneții de frigider sunt cumpărate de turiști, ci obiectele tradiționale autentice.


Meșterii populari profită de numărul mare de turiști care vizitează Maramureșul pentru a vinde obiecte reprezentative pentru această zonă, realizate chiar de ei.

”Avem cămăși  lucrate de noi, trăistuțe, cergi, avem și artizanate aduse din altă parte, dar mai mult se caută obiecte lucrate de noi. Zgărdanele de exemplu astea pe care le facem noi sunt 50 de lei, cele făcute la mașină sunt numai 12 lei. Își dau seama care sunt făcute manual, sunt mai apreciate”, a explicat meșterul popular.

Meșterul popular  a mai precizat că multe din meșteșuguri sunt pe cale de dispariție pentru că tinerii nu sunt dornici să le învețe și să le practice.

”Prea puțini tineri mai învață, noi astea mai învârstă mai facem. Tineretul e plecat și nu se ocupă de lucruri de astea, noi le mai practicăm”, a adăugat maramureșeanca.

Atunci când vine vorba despre suveniruri, comercianții spun că turiștii aleg obiectele lucrate manual chiar dacă sunt mai scumpe.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM