SUPRAVEGHERE ȘI CONTROL: Aproximativ 4.000 de polițiști de frontieră vor acționa în perioada minivacanței

vineri , 11 aug 2017, ora 20:01       de Agerpres       Social

 Aproximativ 4.000 de polițiști de frontieră vor desfășura, în perioada minivacanței de Sfânta Maria, activități de supraveghere și control la frontiera de stat, informează IGPF într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.


Potrivit sursei citate, pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

De asemenea, va fi folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora.

În funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei, se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară.

În același timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență.

Informații suplimentare despre punctele de frontieră sunt disponibile în aplicația Trafic On-line, pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

În ceea ce privește călătoria minorilor, IGPF îi sfătuiește pe părinți să consulte, înainte de plecare, condițiile privind călătoria acestora în străinătate. Acestea se regăsesc pe site-ul instituției la: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html.
tags: supraveghere, Și, control:, aproximativ, 4.000, de, polițiști, de, frontiera, vor, acționa, in, perioada, minivacanței