Social

SUPĂRARE MARE: Protest al consilierilor de probațiune. Care sunt nemulțumirile acestora

luni , 16 apr 2018, ora 12:38       de Oana Dulf       Social

Protest al consilierilor de probațiune. Aceștia susțin că noile proiecte legislative îi transformă în ”gardieni la domiciliu”, însărcinați cu paza deținuților care își vor executa pedepsele acasă prin supraveghere cu brățară electronică. Această situație este prevăzută, în prezent, în proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, proiect supus azi votului final în Parlament. 


Serviciul de Probațiune Maramureș a ales să se alăture astăzi demersului inițiat la nivel național, prin oprirea activității, în intervalul ora 09:00-13:00, ca formă de protest împotriva prevederilor noilor proiecte legislative aflate în dezbatere parlamentară prin care se intenționează introducerea de noi atribuții serviciilor de probațiune. 


Serviciile de probațiune funcționează cu un număr redus de personal. La nivelul județului Maramureș, Serviciul de Probațiune are în componență 8 consilieri de probațiune și un șef serviciu. În condițiile date, activitatea prevăzută de noile proiecte legislative nu s-ar putea desfășura în condiții normale, serviciile de probațiune fiind deja supraaglomerate. 


La ora actuală, în Serviciul de Probațiune Maramureș sunt înregistrate peste 1.600 de cazuri. 


Pe parcursul ultimilor ani, cazurile de supraveghre care intră în evidența Serviciului de Probațiune sunt constant în creștere. Numai în primul trimestru al acestui an s-au înregistrat 300 de cazuri noi, 25 dintre acestea în rândul minorilor. Proiectele legislative care au dus la declanșarea acestui protest spontan au ajuns în dezbatere parlamentară fără consultarea reprezentanților serviciilor de probațiune. 


COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM