Social

SUBVENȚII PENTRU CĂLDURĂ: Condiții și proceduri pentru ajutoarele de încălzire

miercuri , 10 oct 2018, ora 14:03       de Dana Berci       Social

 Persoanele singure sau familiile care nu își nu pot acoperi cheltuielile pentru încălzirea casei în sezonul rece pot solicita un ajutor financiar din partea statului, numit ajutor pentru încălzirea locuinței. Subvenţia se acordă pentru cele 5 luni din sezonul rece.


Banii pentru încălzire se acordă pentru principalul sistem de încălzire a locuinței, iar beneficiarii pot fi consumatorii de energie termică în sistem centralizat, de energie electrică, de gaze naturale și de lemne. Cererile se pot depune începând din această lună.

Pentru acordarea ajutorului cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cel cu combustibili solizi sau petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atât în cazul familiilor, cât şi în cazul persoanei singure.

Persoanele care doresc să obțină ajutorul pentru încălzire trebuie să depună o cerere de acordare însoțită de declarația pe propria răspundere privind veniturile realizate și bunurile deținute, copie după buletinul de identitate  sau cartea de identitate pentru membrii familiei care au împlinit vârsta de 14 ani, copie după certificatele de naștere pentru membrii familiei care nu au împlinit 14 ani dar și alte acte. Dosarele pentru acordarea ajutoarelor de încălzire se depun la Direcția de Asistență Socială.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM