SUB LUPĂ: Se fac verificări dacă beneficiarii de ajutor social au contracte de muncă în străinătate

luni , 12 feb 2018, ora 14:58       de Dana Berci       Social

 Persoanele care beneficiază de ajutor social sunt în atenția Direcției de Asistență Socială Sighet. Directorul instituției, Marius Volcovinschi, a precizat că se fac verificări pentru a vedea dacă beneficiarii acestui ajutor financiar au contracte de muncă în străinătate și luate în evidență la Agenția Națională de Administrare Fiscală.


Întrucât unele persoane solicită ajutor social însă în timpul în care beneficiază de acești bani lucrează în străinătate de unde obțin și alte venituri, se vor face verificări în acest sens.

”Noi am început demersurile, în primul rând am făcut o adresă către ANAF prin care cerem să ni se comunice dacă persoanele pe care le avem noi în evidență au contracte de muncă întocmite în străinătate și luate în evidență la ANAF. Așteptăm un răspuns și echipele de monitorizare au început deja să lucreze pe teren”, a declarat Marius Volcovinschi, director executiv la Direcția de Asistență Socială Sighet.

De ajutor social pot beneficia familiile şi persoanele singure ale căror venituri se situează sub nivelul lunar al venitului minim garantat. Ajutorul social se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii de către membrii acesteia.
tags: sub, lupa:, se, fac, verificari, daca, beneficiarii, de, ajutor, social, au, contracte, de, munca, in, strainatate