Sanatate

STUDIU: Una dintre principalele cauze de deces din România îşi are originea într-un obicei alimentar

joi , 19 apr 2018, ora 22:09       de www.gândul.info       Sanatate

 Un studiu complex a analizat timp de 16 ani informaţii de la mai mult de 86.000 de femei şi 17.000 de bărbaţi care nu manifestau hipertensiune arterială la începutul studiului.Toţi participanţii au fost profesionişti din domeniul sănătăţii care au fost chestionaţi despre dietele lor şi metodele de gătit. Iată concluziile la care au ajuns cercetătorii cu privire la consumul de carne şi hipertensiunea arterială.


În timpul studiului, aproximativ 37.000 de persoane au dezvoltat hipertensiune arterială. Atunci când cercetătorii au analizat participanţii care au raportat că servesc carne de cel puţin două ori pe săptămână, au descoperit următoarele lucruri: oamenii care au raportat consumul de carne de vită la grătar sau prăjită, carne de pui sau de peşte de mai mult de 15 ori pe lună au avut cu până la 17% mai multe şanse de a dezvolta hipertensiune arterială în timpul perioadei de studiu, comparativ cu persoanele care au mâncat aceste alimente mai puţin de patru ori pe lună. Cei care au spus că au avut tendinţa de a consuma carnea bine făcută au avut cu 15% mai multe şanse de a dezvolta hipertensiune arterială decât cei care au afirmat că preferă carnea făcută uşor în sânge.

Citește continuarea aici.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.



TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ce părere aveţi sentinţa în procesul lui Liviu Dragnea va fi:
achitare
condamnare cu executare
condamnare cu suspendare

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM