Social

STUDIU: Numărul victimelor în urma inundaţiilor ar creşte considerabil până în 2040 în lipsa măsurilor eficiente de prevenire

vineri , 12 ian 2018, ora 21:30       de Agerpres       Social

Numeroase regiuni ale lumii necesită o îmbunătăţire a măsurilor de prevenire a inundaţiilor, conform unui raport realizat de o echipă de oameni de ştiinţă din cadrul Institutului pentru Cercetarea Impactului Climatic (PIK) cu sediul în Potsdam, Germania, publicat miercuri în jurnalul Science Advances, citat de DPA şi AFP.

În lipsa unor măsuri de consolidare a digurilor, de modificare a standardelor utilizate în construcţii, de gestionare mai eficientă a cursului râurilor şi fluviilor şi de strămutare a unor aşezări umane, numărul persoanelor afectate de inundaţii va creşte considerabil în anumite zone ale planetei până în 2040, potrivit estimărilor unei echipe de cercetători condusă de Sven Willner din cadrul institutului situat în apropiere de Berlin.


Doar în Germania, numărul persoanelor afectate de revărsarea apelor ar putea creşte de şapte ori, de la 100.000 la 700.000, se arată în studiu.

''Am fost surprinşi de nevoia de adaptare atât de mare, chiar şi în ţările foarte dezvoltate, cu o infrastructură bună'', a declarat Anders Levermann, coautor al cercetării.

Levermann a subliniat nevoia de adaptare din Statele Unite, Indonezia şi anumite zone din India şi Africa.

În America de Nord, numărul persoanelor afectate ar putea fi de 100.000 la un milion de persoane, iar în America de Sud victimele acestor fenomene ar putea ajunge de la şase la doisprezece milioane.

În Africa, cifra persoanelor afectate de inundaţii ar putea ajunge la 34 de milioane de la 25 de milioane, iar în Asia la 156 de milioane de la 70 de milioane.

Cifrele ar putea fi chiar mai mari în condiţiile creşterii populaţiei şi a accentuării procesului de urbanizare.

Raportul, care a fost realizat cu ajutorul simulărilor computerizate ale evoluţiei râurilor din întreaga lume şi ale evaporării, susţine că în spatele modificării regimului de precipitaţii se află schimbările climatice.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM