Social

STUDIU: De ce este bine să dormim dezbrăcaţi

vineri , 12 ian 2018, ora 12:37       de www.gândul.info       Social

 Majoritatea oamenilor consideră că a-ţi fi cald în timpul somnului este cheia către o odihnă ca la carte, însă specialiştii vin cu o altă teorie.


Se pare că ar trebui, mai degrabă, să scăpăm de hainele de pe noi în loc să ne acoperim în cât mai multe şi cât mai călduroase. 

Există mii de motive ştiinţifice care arată de ce este recomandat să dormim dezbrăcaţi. 

Dormitul în pielea goală şi scăderea temperaturii somnului adânceşte somnul şi face ca dimineaţa să ne simţim mult mai odihniţi, potrivit cercetării. 

Totodată, un mediu cu o temperatură crescută noaptea schimbă compoziţia grăsimilor din corpul bărbaţilor, acest lucru fiind asociat cu apariţia obezităţii. De partea celalată, atunci când dormim dezbrăcaţi, corpul arde energie pentru a se încălzi, astfel, arzâng grăsimile şi conducând la pierderea în greutate. 

De asemenea, în cazul bărbaţilor, purtarea chiloţilor poate cauza impotenţă, prin creşterea temperaturii la nivelul testiculelor. 

În cazul femeilor, renunţarea la lenjeria intimă permite vaginului să respire, însă purtarea chiloţilor, are şi ea efectul benefic de creştere a temperaturii şi de sporire a procesului de hidratare a vaginului. Cu toate acestea, este recomandat ca în timpul somnului, acest organ să fie lăsat să respire, el hidratându-se pe tot parcursul zilei.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM