Politic

SPRIJIN: PNL oferă gratuit consultanță juridică pentru pensionari în privința HG 291/2017

vineri , 4 aug 2017, ora 15:59       de Oana Dulf       Politic

 PNL Maramureș va pune la dispoziția pensionarilor un avocat care va oferi consultanță juridică gratuită în privința Hotărârii de Guvern nr. 291/2017 ce vizează pensiile pentru grupele I și II de muncă. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, în Maramureș, că această Hotărâre de Guvern a dus la o situație nedreaptă pentru cei care au muncit în grupele I-II. 


În această săptămână, Partidul Național Liberal a decis să atace în contencios Hotărârea de Guvern nr. 291/2017 care nu permite majorarea pensiilor celor care au muncit în grupa I și II de muncă și care s-au pensionat până la data de 1 ianuarie 2011. 

”Această hotărâre adoptată de Guvernul Tudose instituie o gravă discriminare pentru cei care au muncit o viață și știți foarte bine că la noi, în Maramureș, s-a muncit în condiții foarte grele, avem foarte mulți pensionari din zona de minerit care s-au pensionat cu siguranță înainte de 2011 având în vedere că din anii 2000 mineritul în Maramureș a fost pus pe butuci și țin să vă spun că oamenii au aflat deja despre inițiativa pe care domnul președinte împreună cu Biorul Executiv au adoptat-o și anume de a oferi consultanță din partea filialelor PNL cu privire la atacarea de către pensionarii afectați de aceste măsuri în contencios hotărârea, această discriminare efectuată de Guvernul Tudose”, a declarat președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan. 

Toți cei care s-au pensionat până în 1 ianuarie 2011 nu pot să beneficieze de majorările de pensii stabilite de lege. Cei care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011 au beneficiat cu 50% majorare pentru grupa I și 25% pentru grupa II. Stagiul de cotizare e considerat de 20 de ani pentru cei pensionați după 1 ianuarie 2011 și de 30 de ani pentru cei pensionați până în 1 ianuarie 2011. 

”În Maramureș, sunt foarte mulți pensionari care au lucrat în grupa I și grupa II de muncă pentru că mineritul, siderurgia, toate au fost considerate ca și condiții extrem de grele de muncă și au fost încadrate în grupa I și II de muncă. Eu nu înțeleg de ce Guvernul nu schimbă această hotărâre de Guvern, probabil foamea de bani, disperarea de a nu li se naște noi cheltuieli publice după cheltuielile astronomice pe care le-au provocat prin legea salarizării, îi împiedică să vadă cu precizie  nedreptatea acestui act normativ”, a declarat președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Pensionarii maramureșeni care se află în această situație pot solicita consultanță gratuită la sediile organizațiilor PNL. 

”În fiecare județ, pentru orice pensionar din grupa I și II de muncă ce s-a pensionat înainte de 1 ianuarie 2011, îi invităm la sediile noastre de partid unde, după un program care va fi stabilit, vor primi consultanță juridică pentru ca să poată ataca în contencios administrativ această Hotărâre de Guvern în vederea anulării ei”, a mai anunțat liderul PNL, Ludovic Orban. 

Fiecare filială PNL trebuie să își desemneze un avocat care va oferi consultanță oamenilorcărora li se îngrădește dreptul de a beneficia de o pensie decentă după o viață de muncă. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Ar trebui să o demită preşedintele Klaus Johannis pe Laura Codruţa Kovesi?
Da
Nu
Nu ştiu-Nu mă interesează

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM