Comunitate

SPRIJIN PENTRU BĂTRÂNI: Căminul rezidenţial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice „Bunul Samarinean” si-a deschis porțile

joi , 13 sep 2018, ora 20:20       de MIHAELA ȘUTEA       Comunitate

 Din proiectul realizat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României, face parte și înființarea celui mai modern centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din nord-vestul României,  la Coroieni.


Primăria şi Consiliul Local din Coroieni a făcut un parteneriat cu Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, care se ocupă de exploatarea căminului rezidenţial, cu suportarea tuturor cheltuielilor pentru funcţionarea acestuia. Condiţiile de care beneficiază cei cazați acolo sunt  la cele mai înalte standarde, în camere cu două paturi, dotate cu toate  utilităţile necesare: baie proprie, televizor, masă, noptieră, frigider, paturi confortabile, bibliotecă, sală de recreere, sală de mese, cabinet medical, o capelă unde preoţii din comună vor oficia slujbe religioase, precum și un lift și scaune cu rotile pentru vârstnicii cu dizabilități. Căminul rezidenţial este situat într-o zonă liniştită, cu aer curat, departe de şosea, fără praf şi alţi poluanţi, înconjurat de spații verzi, urmând să fie amenajat și un parc.

Centrul de vârstnici de la Coroieni s-a inaugurat în data de 1 septembrie. Este o clădire nouă, făcută din fonduri europene, aplicantul a fost Primăria Coroieni, meritul este al domnului primar Ropan. Noi ne propunem să creăm condiții așa cum asigurăm bunicilor noștri, de aceea îmi și place să spun, și patentez dacă, doriți această expresie Căminul de bunici de la Coroieni. Dorim să le oferim condiții cât mai apropiate de cele de acasă, astfel încât pe viitor să poată desfășura activități gospodărești dacă doresc, să pună o gradinuță cu legume, să dea mâncare la găini, mă gândesc la activități de genul acesta. În acest moment avem 8 beneficiari iar pe lista de așteptare avem înca 12 care așteaptă să-i primim”, a declarat directorul centrului, Călin Bud.

Momentan în cămin există un număr de 8 persoane cazate și se lucrează la găsirea unei soluții și pentru cei care nu-și permit taxa de 2000 de lei/lună.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM