Turism

SPORTURI DE IARNĂ: Condiţii foarte bune de schi în staţiunile Straja şi Parâng

sambata , 13 ian 2018, ora 10:34       de Agerpres       Turism

Cel puţin două mii de turişti sunt aşteptaţi, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunile Straja şi Parâng, din judeţul Hunedoara, atraşi de calitatea pârtiilor de schi, stratul de zăpadă bătătorită fiind între 25 şi 30 de centimetri.

În staţiunea Straja, se poate schia pe toate pârtiile, cu excepţia celei de sub telegondolă şi a celei de pe vârful Straja.

"Zăpada pe pârtiile din Straja măsoară circa 25-30 de centimetri, iar calitatea acestora este cotată în nota 7. Vremea este bună pentru schi, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale", a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

În staţiune erau vineri peste o mie de turişti, dar salvamontiştii se aşteaptă ca numărul lor să se dubleze în zilele sfârşitului de săptămână.

În staţiunea Parâng, stratul de zăpadă bătută pe pârtii depăşeşte 25 de centimetri şi a nins proaspăt.

"Pârtiile sunt în stare foarte bună. A nins, inclusiv vineri, iar calitatea pârtiilor poate fi evaluată cu o notă între 8 şi 9. Se poate schia pe pârtiile Europarâng, Pârtia B şi pe sub telescaun", a arătat şeful Salvamont Petroşani, Remus Popescu.

Toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, inclusiv cele două telescaune care aduc turiştii din Petroşani în staţiunea Parâng.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM