Sport

SPORT: Proiectul ”Educație prin sport, educație prin baschet” demarat de CSM și CSS Sighet a fost bine primit de copiii din școlile sighetene

joi , 7 iun 2018, ora 21:26       de Dana Berci       Sport

 Proiectul ”Educație prin sport, educație prin baschet” demarat de CSM și CSS Sighet a fost bine primit de copiii din școlile sighetene. Antrenametele împreună cu reprezentanții clubului și întâlnirea cu sportivii de la CSM au fost o bucurie pentru elevi care au profitat de această ocazie ca să ceară autografe și să se fotografieze cu baschetbaliștii.


Joi reprezentanții Clubului Sportiv Școlar și câțiva baschetbaliști de la CSM Sighet s-au întâlnit cu elevii de la Școala Gimnazială ”George Coșbuc”. Această întâlnire a fost așteptată cu nerăbadare de cei mici.

”În această perioadă în Sighetu Marmației s-a derulat proiectul <<Educație prin sport, educație prin baschet>>, inițiatorii acestui proiect fiind CSM Sighet, președinte George Opriș, și CSS Sighetu Marmației. Noi am început să derulăm acest program în acest an, am mers prin școli și am urmărit toții copiii, am încercat să îi identificăm și să îi atragem către sport. Acest proiect a fost trimis ulterior către Federația Română de Baschet iar apoi către Ministerul Tineretului și Sportului care practic a finanțat acest proiect”, a explicat Emil Kosztelnik, director CSS Sighet.

Valoarea acestui proiect este de 150 000 lei, bani din care s-au achiziționat materiale și logistică sportive pentru practicarea jocului de baschet.

”Toate școlile din Sighet care au participat la acest proiect au beneficiat de mingi, jaloane, panouri de baschet, tot ce trebuie pentru a practica acest sport. Noi am demarat acest proiect la începutul acestei săptămâni la sala polivalentă unde au participat un număr de 1200 de copii, toți acești copii au primit câte un tricou și câte o insignă din partea Ministerului Tineretului și Sportului, au fost foarte entuziasmați. Noi cu acest prilej am organizat și un meci demonstrativ la care au participat sportivii din cadrul CSM Sighet și CSS Sighet. Antrenorii de baschet din cadrul CSM Sighet împreună cu un reprezentant al Federației Române de Baschet s-au deplasat la Liceul Regele Ferdinand, Școala Mihalyi de Apșa, Școala George Coșbuc, urmează să mergem și la Școala Nr. 10 iar cu materialele pe care le-am primit am desfășurat câte o oră de baschet cu câteva clase din aceste școli”, a adăugat Emil Kosztelnik.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM