Sanatate

SPECIALIȘTI: Cum evităm apariția celei mai dureroase afecțiuni la rinichi

luni , 16 apr 2018, ora 11:20       de www.digi24.ro       Sanatate

 Un stil de viaţă sănătos ne fereşte de multe boli, inclusiv de litiază renală, care poate da dureri groaznice dacă piatra pleacă din rinichi sau poate fi nevoie chiar de operaţie în cazul în care calculii nu sunt eliminaţi. 


Prima și cea mai importantă măsura pe care ne-o recomandă medicii este să bem lichide. Vorbim în primul rând despre apă, dar tot aici intră și supele, ceaiurile, sucurile sănătoase și chiar legumele și fructele bogate în apă, precum pepenele sau castravetele.

Orice lichid este bun pentru rinichi, atâta timp cât este sănătos, deci nu vorbim despre sucuri acidulate ori cu zahăr și nici despre băuturi alcoolice.

 

„Un individ ar trebui să bea intre 2,5 și 3 litri de lichide. Mai mult decât atât, lichidele nu ar trebui băute doar dimineața o cantitate mare și apoi deloc, ci pe tot parcursul zilei”, afirmă Dragoş Georgescu, medic primar urolog.

„Supă, apă, ceai, absolut orice, dar să fie peste 2,5 litri pe zi. Ce face acest aport de lichide? Spală rinichiul! Dacă se formează mici calculi sunt eliminați de rinichi”, spune Petrişor Geavlete, academician.

Și scăderea în greutate scade riscul de litiază renala. În schimb alimentația nesănătoasă îmbolnăvește rinichii.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM