Cultura

SPECIAL: Zeci de copii au mers la filme la Biblioteca Județeană în prima zi a programului dedicat lor

luni , 18 iun 2018, ora 15:04       de Oana Dulf       Cultura

 Început de vacanță în mijlocul cărților, dar și al filmelor. Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare a pregătit, pentru perioada de vară, un program special de acțiuni dedicat elevilor. 


”Prințesa lebădă” și ”Deep: O aventură nesfârșită” sunt cele două filme de animație care au deschis luni, la secția pentru copii a Bibliotecii Județene, programul cultural Zilele filmului pentru copii. Zeci de elevi, o parte însoțiți și de părinți, au trecuti, în prima zi de vacanță, pragul bibliotecii pentru a urmări cele două filme. 

”Îmi plac foarte mult filmele acestea, sunt amuzante și este frumos că au organizat aici filme pentru copii. Îmi plac filmele cu aventură și mai amuzante, să fie. Astăzi ne-am uitat la ”Prințesa lebădă” și un film despre mare. Voi mai veni”, a spus Andra. 

”Am venit cu copilașii mei, doi băieți. E o experiență frumoasă, interesantă pentru copii pentru a-și începe vacanța și cred că e foarte important locul unde e ales, că îi aducem într-un loc de unde își pot găsi informații sănătoase - biblioteca - ce poate fi mai interesant și mai educativ pentru ei?”, a precizat o mămică. 

”Ne aflăm la a XVI-a ediție a acestui program deosebit, Zilele filmului pentru copii. Programul se adresează tuturor copiilor care, la acest început de vacanță, sunt încă în Baia Mare. Se adresează copiilor preșcolari, școlarilor mici, școlarilor mari și pentru toți copiii avem foarte multe filme. Marea majoritate sunt filme noi, pe care nu au avut ocazia să le vadă niciunde în altă parte. Pentru că este prima zi, dintr-o perioadă de două săptămâni, în această primă zi, la amiază, a fost prezentat, pentru prima dată, și covorul ”Omida mâncăcioasă”, ultimul covor, de dată recentă, finalizat aici, în bibliotecă. Este o zi plină de surprize, copiii se pot uita și la cărți și considerăm că un început de vacanță potrivit atât în mijlocul cărților, cât și în mijlocul filmelor, este binevenit pentru toți. Ultima zi a filmelor este data de 29 iunie, dar pe parcursul verii vor fi și alte vizionări de filme pentru taberele de copii, pentru cei care vin în tabără în Baia Mare. În fiecare an, cei care își petrec o parte din vacanță în taberele din Baia Mare, în afară de faptul că vizitează biblioteca, vin la noi și stau și pentru vizionări de filme, pentru prezentări de carte, deci relația o avem, în continuare, foarte bună cu copiii și în perioada vacanței de vară, care este cea mai lungă și cea mai frumoasă vacanță”, a declarat Corina Șpan, șef serviciu secția copii. 

Marți pot fi urmărite filmele de animație ”Ștrumfii, satul pierdut” și ”Boss baby”. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM