SPECIAL: Vasile Muste lansează un volum de poeme de dragoste

marti , 15 mai 2018, ora 13:12       de Dana Berci       Cultura

 Poetul Vasile Muste își lansează volumul de poeme de dragoste ”Eu nici în moarte n-am să pot muri”. Lansarea cărții va avea loc joi în Sighetu Marmației cu participarea  unor invitați speciali. Volumul are 62 de pagini, iar poetul a mărturisit nu vrea să dezvăluie personajul acestei cărți.


De-a lungul carierei sale de poet, Vasile Muste a fost distins  cu numeroase premii naţionale și a reprezentat România la Festivalul internaţional de poezie de la Olomouc, Cehia. Poeziile sale au fost publicate în mai multe antologii în țară și în străinătate. 

”Este vorba despre o carte care se numește ”Eu nici în moarte n-am să pot muri”, o carte de poezie de dragoste care apare la editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca, o carte care are o aventură întreagă până la apariția ei. Eu am trimis-o la editură cu o lună și jumătate în urmă și după vreo 2 săptămâni l-am sunat pe director și i-am spus că trebuie să mai facem ceva. El mi-a spus că are cartea aproape gata de tipar și eu i-am spus că trebuie să mai adăugăm vreo 10-11 poezii”, a spus poetul Vasile Muste.

Și titlu cărții are o poveste interesantă. 

”Înainte de a intra la tipar l-am sunat din nou pe directorul editurii și i-am zis că vreau să schimb titlul cărții, iar el mi-a zis că nu se mai poate și am zis eu lasă că nu e așa târziu, o să îl schimbăm. Cartea s-a numit inițial ”Pot greși pentru tine”, apoi mi-am amintit de niște versuri ale lui Pătru Bârlea. Versurile spun:” tot mă mir de cel ce tace, cu a lui inimă ce face”, și mi-au plăcut atât de mult, dar am renunțat să îi dau o tentă folclorică și titlul este până la urmă un vers de-al meu din carte, ”Eu nici în moarte nu am să pot muri”. Versul acesta include oarecum și suferința pentru că m-a chinuit destul de mult această carte care a durat 7 luni”, a mărturisit Vasile Muste.

Lansarea cărții va avea loc miercuri, 16 mai, începând cu ora 16:00, la Centrul Cultural din Sighetu Marmației. 

 

tags: special:, vasile, muste, iși, lanseaza, volumul, de, poeme, de, dragoste