Cultura

SPECIAL: Vasile Muste lansează un volum de poeme de dragoste

marti , 15 mai 2018, ora 13:12       de Dana Berci       Cultura

 Poetul Vasile Muste își lansează volumul de poeme de dragoste ”Eu nici în moarte n-am să pot muri”. Lansarea cărții va avea loc joi în Sighetu Marmației cu participarea  unor invitați speciali. Volumul are 62 de pagini, iar poetul a mărturisit nu vrea să dezvăluie personajul acestei cărți.


De-a lungul carierei sale de poet, Vasile Muste a fost distins  cu numeroase premii naţionale și a reprezentat România la Festivalul internaţional de poezie de la Olomouc, Cehia. Poeziile sale au fost publicate în mai multe antologii în țară și în străinătate. 

”Este vorba despre o carte care se numește ”Eu nici în moarte n-am să pot muri”, o carte de poezie de dragoste care apare la editura Școala Ardeleană din Cluj-Napoca, o carte care are o aventură întreagă până la apariția ei. Eu am trimis-o la editură cu o lună și jumătate în urmă și după vreo 2 săptămâni l-am sunat pe director și i-am spus că trebuie să mai facem ceva. El mi-a spus că are cartea aproape gata de tipar și eu i-am spus că trebuie să mai adăugăm vreo 10-11 poezii”, a spus poetul Vasile Muste.

Și titlu cărții are o poveste interesantă. 

”Înainte de a intra la tipar l-am sunat din nou pe directorul editurii și i-am zis că vreau să schimb titlul cărții, iar el mi-a zis că nu se mai poate și am zis eu lasă că nu e așa târziu, o să îl schimbăm. Cartea s-a numit inițial ”Pot greși pentru tine”, apoi mi-am amintit de niște versuri ale lui Pătru Bârlea. Versurile spun:” tot mă mir de cel ce tace, cu a lui inimă ce face”, și mi-au plăcut atât de mult, dar am renunțat să îi dau o tentă folclorică și titlul este până la urmă un vers de-al meu din carte, ”Eu nici în moarte nu am să pot muri”. Versul acesta include oarecum și suferința pentru că m-a chinuit destul de mult această carte care a durat 7 luni”, a mărturisit Vasile Muste.

Lansarea cărții va avea loc miercuri, 16 mai, începând cu ora 16:00, la Centrul Cultural din Sighetu Marmației. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM