Social

SPECIAL: Vasile Muste și-a lansat cea de-a 20-a carte

joi , 17 mai 2018, ora 14:01       de Dana Berci       Social

 Vasile Muste și-a lansat cea de-a 20-a carte. Volumul ”Eu nici în moarte n-am să pot muri” cuprinde poeme de dragoste și a fost scris în aproximativ 7 luni. O carte complexă care ilustrează sensibilitatea și dragostea la maturitate.


Lansarea de carte a avut loc miercuri,  la Centrul Cultural din Sighetu Marmației, în prezența apropiaților poetului, dar și a unor invitați speciali.

”Ultimul vers pe care l-am scris în cartea aceasta este <<Eu nici în moarte n-am să pot muri>>. Unul dintre apropiații mei, un mare critic literar, a zis <<Vasile cu acest titlu ai scris doi într-unul. Asta înseamnă că ai făcut un lucru extraordinar, că titlul acesta este cât o carte>>. Titlul acesta  nu are nicio legătură cu viața că eu sunt veșnic”, a precizat în deschidere poetul Vasile Muste.

“Vasile Muste, neobosit, inspirat de muze doar de el știute, continuă să creeze. Volumul ce cuprinde poeme de dragoste <<Eu nici în moarte n-am să pot muri>> a apărut la Școala Ardeleană din Cluj-Napoca. Poetul refuză perseverant să spună cine este personajul, femeia, muza acestei frumoase povești de dragoste care este de fapt acest volum. Eu cred totuși că personajul acestei cărți este iubirea proiectată în imaginea eternei femei”, a spus Dorel Todea, managerul interimar al Centrului Cultural Sighetu Marmației.

“Este destul când găsești câteva versuri mari, când găsești câteva formulări și idei mari pe care trebuie să le exploatezi. Eu nu o să cad în păcatul de a crede că această carte este scrisă pentru o dragoste la vârsta la care bărbații fac mari pasiuni, dar așa cum spuneam cred că este o carte care trebuia scrisă pentru că orice poet autentic întotdeauna trebuie să atingă și această parte si să scrie măcar o carte despre dragoste”, a mărturisit Mircea Arman, filosof.

“Desprea creația lui Vasile Muste am scris de mai multe ori, o cunosc bine, la nivelul pe care îl am eu. Din punctul meu de vedere, Vasile are 2 globuri de aur perfecte, bune, curate, sunt două volume, << Constelația copilăriei>> și acest volum scris dintr-o suflare așa cum nu te așteptai la această vârstă”, a adăugat prozatorul Radu Țuculescu.

Momentul a fost completat cu un recital al pianistului Ioan Pop și al sopranei Sara Mihaly.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM