SPECIAL: Sute de copii au primit daruri de la Moș Nicolae

miercuri , 6 dec 2017, ora 14:19       de Dana Berci       Comunitate

 Sute de copii de la sate au avut parte de o seară specială în ajun de Moș Nicolae. Cu ajutorul administrațiilor locale, Moșul i-a vizitat aseară pe copiii din Oncești, Ocna Șugatag, Giulești, dar și din Vadu Izei. Pornirea iluminatului ornamental, concerte de colinde sau proiecții de film pentru cei mici au fost câteva dintre surprizele pregătite cu această ocazie.


În fiecare localitate bradul a fost împodobit, iar Moșul, cu sacul plin de dulciuri, și-a făcut apariția cu sania sau cu caleașca. În așteptarea moșului la Ocna Șugatag a fost deschis târgul caritabil de Crăciun care a fost principala atracție din acest an.

Avem nevoie de asemenea dăscălițe, de asemenea mame care au venit în fața dumneavoastră și din propria inițiativă au venit cu câte ceva. Acum 10 ani am început Festivalul gulașului și merge mai departe, acum 49 de ani a început Tânjaua și merge mai departe, suntem la prima ediție a Târgului de Crăciun, să ne ajute Dumnezeu să putem continua”, a spus primarul comunei Ocna Șugatag, Mihai Ivazsuk.

Sărbătoare mare a fost și la Giulești. Câteva grupuri de copii au colindat la bradul din centrul localității, iar după aprinderea iluminatului ornamental l-au strigat pe Moș Nicolae.

„Suntem foarte bucuroși noi toți de la Primărie și Consiliul Local pentru că sunteți alături de noi dragi copii, părinți și dascăli, în seara aceasta când din punctul meu de vedere este debutul sărbătorilor de Crăciun”, a spus primarul comunei Giulești, Laurențiu Batin.

La fel ca în poveste, Moșul și-a făcut apariția într-o caleașcă, având tolba plină de daruri. După ce i-au spus o poezie și au stat de vorbă, copiii și-au primit și cadourile.

De surprize au avut parte și copiii din Vadu Izei. Însoțiți de dascăli, părinți și bunici, aceștia au așteptat cuminți întâlnirea cu Moș Nicolae.

„Eu v-am mai spus că până veți fi cuminți și veți învăța bine Moșul va veni în fiecare an pentru că Moșul mi-a trimis și mie o scrisoare și m-a întrebat de copiii din Vad dacă sunt cuminți. Am zis că sunt foarte cuminți și învață foarte bine”, a precizat Petru Vlașin, primarul comunei Vadu Izei.

Moș Nicolae nu i-a uitat nici pe copiii din Oncești. Ca să arate cât au fost de cuminți prichindeii au pregătit și câteva momente artistice.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu a mai trecut un an cu bune și cu rele, cu realizări, cu împliniri și neîmpliniri și ne apropiem iar de întâlnirea acestor copilași cu Moș Nicolae. Au fost foarte cuminți tot anul, de aceea Moșul este pe drum și se apropie de noi”, a explicat Matei Godja, primarul comunei Oncești.

În Parcul central din Sighetu Marmației preț de câteva ore mai multe ansambluri de copii au colindat și orașul a intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă.  Iluminatul ornamental de sărbători a fost pornit și s-a deschis Târgul de Crăciun.

 

tags: special:, sute, de, copii, au, primit, daruri, de, la, moș, nicolae