Eveniment

SPECIAL: La Sighet se organizează a treia ediție a Zilelor europene ale culturii iudaice

luni , 28 aug 2017, ora 16:59       de Narcisa Chisiu       Eveniment

 Fundația Tarbut, împreună cu Centrul Cultural Sighet, pregătește cea de-a treia ediție a evenimentului Zilele europene ale culturii iudaice, care va avea loc în 6 septembrie. Tema din acest an este diaspora. Evenimentul va fi găzduit de Centrul Cultural. 


Programul va conține în special momente artistice. 

 ”Noi ne-am ales un program foarte interesant, e un spectacol de muzică evreiască, în care ne-am propus să integrăm și muzica din Maramureș. Suntem foarte bucuroși că avem și un grup folcloric din Vadu Izei, care va interpreta muzică specifică nunților evreiești, așa cum era înainte de cel de al Doilea Război Mondial. Un alt grup pe care-l avem este Ansamblul Mugurelul, care aduce muzică tradițională de la noi, din Maramureș”, a explicat Peninah Ziberman. 

Invitați speciali vor fi soliști de operă din Cluj.

”Avem și un grup de muzică evreiască, Asociația Siebenburgen, Opera din Cluj. Grupul este format din chiar soliști de operă, dar au pus la punct și un program care este format doar din muzică evreiască, ebraică și idiș”, menționează Peninah Ziberman.

Zilele europene ale culturii iudaice este un eveniment organizat pentru al 18-lea an consecutiv în Europa, de o organizație din Spania, Jewish Heritage Org, organizație care încurajează la nivel european derularea de programe dedicate evreilor de pretutindeni, cu scopul de a promova limba și cultura poporului evreu. Tema din acest an este diaspora. În acest scop, Fundația Tarbut din Sighet a editat un pliant intitulat ”Rădăcini maramureșene”, prin care încurajează evreii să-și regăsească rădăcinile de pe meleagurile noastre. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM