Eveniment

SPECIAL: Invitație la șezătoare în Breb

marti , 9 ian 2018, ora 12:44       de Dana Berci       Eveniment
Satul Breb va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni un eveniment inedit. Este vorba despre o șezătoare prin intermediul căreia va fi adus în prim-plan ecoturismul. Prin aceste eveniment se dorește găsirea unor parteneri pentru realizarea unui ghid turistic al satului.

Acțiunea este organizată de Clubul Green Impact. Acest club a fost înființat în satul Breb în anul 2017 și are 25 de membri, fiind alcăturit în mare parte de tineri.

”Acest club este format din copii, volunari, care, în cadrul oraganizației și cu specific pentru zonele ecoturistice, pentru că suntem într-un cadru ecoturistic cum este Creasta Cocoșului Mara-Cosău. Suntem în special orientați pentru promovarea ecoturismului, a tradițiilor și a obiceiurilor noastre strămoșești. Acest club s-a hotărât ca în primul lui proiect în folosul comunității să se axeze pe prezentarea și promovarea satului Breb”, a spus Vasile Marian Pop, unul dintre liderii Clublui Green Impact.

În cadrul proiectului memebrii clubului vor să facă un ghid turistic al satului Breb, prin care să prezinte tot ce are mai frumos acest sat tradițional.

”Pentru această acțiune avem nevoie de suport și tehnic și financiar și în căutarea unor astfel de oameni care ar putea să ne susțină, în data de 14 ianuarie de la ora 12:30, la căminul cultural din Breb organizăm un eveniment invitație. Acest eveniment l-am conceput sub forma unei șezătoare pentru că suntem într-o zonă tradițională și Brebul este unul din cele mai vizitate sate ale Maramureșului”, a adăugat Vasile Marian Pop.

La șezătoare sunt invitate toate persoanele care iubesc tradițiile, întrucât la această acțiune vor lua parte și meșteșugarii satului.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM