Social

The player will show in this paragraph

SPECIAL: Între avocatură și poezie distanța poate fi nebănuit de mică

joi , 9 mar 2017, ora 14:38       de Narcisa Chișiu       Social

S-a născut în Sighet într-o familie cu 11 frați. Este avocată în Baroul Maramureșului și are suflet de artist. Nelica Hotea își va lansa sâmbătă, primul volum de poezii, poezie dedicată timpului.

Așa cum scrie pe coperta cărții, ”Tic-tac contra TAC”, Nelica s-a născut ”din cei mai frumoși părinți, într-o casă cu doruri și nevoi destule”. A absolvit Facultatea de drept din București, apoi a absolvit cursurile postniversitare de drept comercial și master în drepturile afacerii la Universitatea de Vest din Timișoara, iar în prezent este avocat în cadrul Baroului Maramureș.  Scrise în versuri albe, poeziile Nelicăi transmit emoție. În cuprinsul cărții, poeta face o introspecție, căutând răspunsuri, la dorurile, temerile, speranțele ce împreună alcătuiesc ființa.

Timpul ar trebui să ne preocupe pe fiecare dintre noi. Timpul este partenerul principal al vieții noastre. Poeziile sunt scrise pur și simplu. Atunci când scrii, cred eu, care sunt un debutant în poezie, atunci când te curtează vibrația, emoția, trebuie să așterni imediat pe hârtie pentru că în clipa următoare, inspirația pleacă. Poeziile reprezintă trăiri ale mele și ale celor cu care interacționez. Observ vibrații, trăiri și încerc să rezonez cu ele”, spune Nelica Hotea

Cartea se bucură de o recenzie creionată de actorul Claudiu Bleonț.

”Un jurnal de călătorie în sufletul unui OM! În sufletul Nelicăi Hotea!...Implicată și dedicată în viața celorlați, trăiești din bucuria pe care le-o aduci și această mărturisire, acest suflet pus cu sinceritate pe masă, când îl guști capătă Tărie, Mângâiere, Nădejde. În tine sunt doi: cel ce îndură și cel ce se pune în acțiune, Mângâietorul și Luptătorul”,  scrie Claudiu Bleonț.

Scrie din copilărie. Nelica se regăsește în fiecare vers, în fiecare poezie, dar cel mai mult o definește una dintre ele.

Mă reprezintă poezia ”0001”. Viața m-a pus în fața faptului împliniti și am realizat ce înseamnă ceasul al XII-lea și imediat m-am terzit și mi-am recnoscut ființa, care e reprezentată în această poezie”, spune Nelica.

Cartea va fi lansată sâmbătă, 11 martie, de la ora 16:00 la un hotel din localitate de pe strada Bogdan Vodă, la ieșirea spre Vadu Izei. Costul unei cărți este de 20 de lei și a fost publicată cu aportul unor apropiați ai avocatei, la editura Ecou Transilvania din Cluj Napoca. Din banii adunați din vânzarea volumului autoarea va achita rulota în care a mutat-o pe bătrânica Parasca Pop, din comuna Desești, care trăia în condiții  mizere, de neimaginat.


 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
Stefania Adela Pop
joi , 9 mar 2017, ora 19:00
''Tic-tac contra Tac''
Acest volum de poezie nu a apărut pentru glorie, nici pentru a deveni ''vedetă'', acest volum a apărut pentru a desăvârşi cuvântul de care în general ne temem. Nelica Hotea, avocat de profesie, a transformat cuvântul în trăire, trăire pe care adeseori ne-o amorţim, prin cuvânt cunoaştem timpul, cel care păşeşte alături de noi. Conştietizam ori nu acest fapt, rămâne mereu o dilema a omului.
Gândul autoarei : ''Timpul ar trebui să ne preocupe pe fiecare dintre noi. Timpul este partenerul principal al vieţii noastre''.
Autoarea a hotărât ca toate încasările acestui volum de debut să meargă către cauza socială Parasca Pop din Desesti, bătrâna ce împlineşte 87 de ani în acesta lună şi a trăit timp de optsprezece ani într-o colibă de nailon şi cârpe, mizerie şi singurătate, frig şi întuneric.
Volumul de poezie a apărut la editura Ecou Transilvan din Cluj Napoca prin aportul financiar al familiei Adriana şi Mihai Curmei, coperta realizată de artist plastic Ştefania Adela Pop din Sighetu Marmaţiei, prefaţa actorul de film şi teatru Claudiu Bleonţ din Bucureşti.
Lansarea volumului va avea loc sâmbătă, 11 martie, ora 16:00 la Restaurant Nova din Sighetu Marmaţiei.
TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?
PSD+ALDE
PNL
USR
UDMR
Altul

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM