Eveniment

SPECIAL: Festival de muzică sacră la Rona de Sus

vineri , 11 aug 2017, ora 14:35       de Dana Berci       Eveniment

 Un eveniment religios deosebit închinat cinstirii Maicii Domnului va avea loc duminică la Rona de Sus. Este vorba despre festivalul internațional de muzică sacră, la care vor participa formaţii corale din Polonia, Ucraina şi România.


Festivalul de munciză sacră de la Rona de Sus a devenit deja o tradiție, în acest an ajungând la cea de-a VII-a ediție.

 „În acest sfârșit de săptămână la Rona de Sus va avea loc al VII-lea festival internațional de muzică sacră care se va desfășura lângă biserică, pe o scenă amenajată, la care vor participa invitați din Varșovia, Polonia, corul bisericii ortodoxe poloneze, dar vor interpreta și în limba ucraineană, de la biserica ortodoxă cu hramul Adormirii Maicii Domnului, catedrala din orașul Lvov, după care de la Solotvino, tot dincoace de Tisa, corul bisericii cu hramul Sfinții Arhanegheli Mihail și Gavril”, a precizat preotul Gheorghe Albiciuc.

La eveniment vor mai lua parte coruri de la Biserica ortodoxă ucraineană Poienile de sub Munte, Repedea, Ruscova, Sighetu Marmației, dar și Asociația corul religios ”Lăudăm pe Domnul” din Rona de Sus. Atât locanicii, cât şi credincioşii din comunele limitrofe sunt invitați să participe la festival. 

 „La acest festival internațional, așa cum până în prezent au participat diferiți oameni indiferent de etnie și de religie, și de această dată suntem pregătiți să îi primim cu tot dragul pe toți care vor participa și îi vom omeni așa cum se cuvine. Folosesc acest prilej să fac invitație tuturor credincioșilor atât din parohia mea, cât și din parohiile învecinate să ia parte la acest festival pe care îl organizăm deja al VII-lea an consecutiv chiar în perioada postului închinat Adormirii Maicii Domnului”, a adăugat preotul Gheorghe Albiciuc.

Evenimentul va avea loc duminică, de la ora 11:30.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine credeţi că ar trebui să vegheze la preîntâmpinarea faptelor de vandalism din oraş?
Poliţia Locală
Poliţia naţională
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM