Social

SPECIAL: Expoziție cu mărțișoare făcute de copii în scop caritabil

marti , 27 feb 2018, ora 15:01       de Dana Berci       Social

 La secția de etnografie a Muzeului Maramureșan din Sighet a avut loc astăzi vernisajul expoziției cu vânzare ”Martișor – tradiție și simbol” . Expoziția este realizată în parteneriat cu grădinițele și școlile din Sighetu Marmației, dar și din localitățile învecinate, iar proiectul este unul caritabil, pentru a veni în sprijinul unor copii bolnavi.


Acțiunea face parte din proiectul ”Eu sunt pui de moroșan”, aflat la a VII-a ediție. Anul acesta sute de copii de la unitățile de învățământ din oraș, dar și din Vadu Izei au confecționat mărțișoare care vor fi vândute în scop caritabil.

”Ne bucurăm că ați venit la muzeu la această frumoasă expoziție de mărțișoare, mărțișoare făcute de voi în cinstea zilei de 1 martie pentru mamele, prietenele și colegele voastre și nu în ultimul rând pentru a ajuta 2 copii care au probleme serioase de sănătate. Mărțișoarele pe care voi le-ați făcut din coajă de nucă, paste făinoase, flori sau hârtie uitați-vă ce splendoare a ieșit”, a spus Gheorghe Todinca, directorul Muzeului Maramureșean.

”Mulțumesc tuturor școlilor și grădinițelor din oraș care s-au implicat în proiect, mulțumesc celor de la Centrul de Educație Incluzivă Sighet pentru ajutorul pe care ni l-au dat. Alături de noi au fost și cei de la Școala Vadu Izei, de la Casa de Tip Familial Pandurilor, cei de la Centrul de zi Acasă, am avut o mulțime de prieteni care au răspuns solicitării noastre și au dorit să ne ajute și în acest an”, a adăugat Nicoleta Nemeș, coordonator de proiect.

Expoziția de mărțișoare cu vânzare va fi deschisă și în zilele următoare la Muzeul Maramureșan pentru a veni în sprijinul celor doi copii.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM