Cultura

SPECIAL: Expoziția internațională ”Culori pentru pace”, pentru a treia oară la Sighet

joi , 5 apr 2018, ora 15:09       de Dana Berci       Cultura

 Expoziția internațională ”Culori pentru pace” se va organiza anul acesta pentru a treia oară în Sighetu Marmației.  Acesta cuprinde desene ale copiilor din peste 20 de țări aflate în conflicte armate. Deschiderea evenimentului va avea loc în 11 aprilie pe aleea pietonală din Sighetu Marmației.


 Alături de participanți vor fi corul ”Clopoțeii” din cadrul Liceului ”Regele Ferdinand”, condus de  profesoara Rodica Gheorghiu, cu grupul claselor a VI-a B și a VII-a A, grupul elevilor din cadrul Școlii ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa”, condus de profesoara Lucreția Herșcovici, grupul elevilor din cadrul Școlii nr. 5, cu profesoara Maricuța Borca, grupul de elevi din Școala ”George Coșbuc”, Școala gimnazială nr.2, grupul claselor a IV –a A și B alături de clasa a VIII-a B, conduși de către profesoara Codruța Mihalca și va canta Ancuța Corneștean.

”Culori pentru pace” este un proiect ce a luat naștere în anul 2015. Încă din primul an au aderat  70 de școli din 50 de țări de pe 5 continente. S-au adunat mii de desene realizate de copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani. Desenele lor au călătorit în toată lumea, apărând în expoziții.

Panourile cu munca celor mici vor putea fi văzute în incinta Muzeului Maramureșan, secția de etnografie. Deschiderea expoziției va transmite mesajul păcii tuturor copiilor lumii.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM