Comunitate

SPECIAL: Despre semnificația Postului Mare

marti , 20 feb 2018, ora 15:16       de Dana Berci       Comunitate

 Postul Paştelui a început luni şi este cel mai aspru de peste an, fără carne şi lactate. Pe lângă postul alimentar, preoții spun că aceasta este o perioadă de pregatire spirituală pentru toți creștinii.


Postul nu constă doar în abstinență alimentară, ci mai degrabă în apropierea față de Dumnezeu și de împăcare cu noi și cu ceilalți.

”Postul Mare este o perioadă de restabilire a legăturii cu Dumnezeu, de apropiere de Dumnzeu prin înfrânarea gândului, a ispitelor și să luptăm împotriva păcatului și mai ales în această perioadă este nevoie de pace sufletească ca să putem duce această luptă cu păcatele, cu neputințele”, a explicat preotul Ioan Tomoiagă.

În prima săptămână din Postul Mare în lăcașurile de cult se oficiază mai multe slujbe speciale.

”Săptămâna aceasta este numită și săptămâna duhovnicească, sunt slujbe speciale care se săvârșesc în perioada aceasta, mai ales Canonul Mare care este o slujbă foarte frumoasă și la care participă credincioșii în număr mare. Primele 2 zile din această săptămână sunt alitugice, dar se fac alte slujbe. Nu se face Sfânta Litughie în primele 2 zile din post pentru că de obicei în aceste 2 zile și preoții și credincioșii ajună total”, a adăugat preotul.

Postul Mare ține 40 de zile și are doar două zile de dezlegare la peşte, în 25 martie, de Buna Vestire şi în 8 aprilie, când este sărbătorită Intrarea Domnului în Ierusalim – Floriile.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM