SPECIAL: Conferință despre viață cu un oaspete de excepție

luni , 20 mar 2017, ora 12:58       de Oana Dulf       Eveniment

 "Ce mai înseamnă viaţa pentru omul de azi?" - este tema conferinţei ce va fi susţinută de prof. univ. dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, la Catedrala Episcopală "Sfânta Treime" din Baia Mare. Evenimentul va avea loc duminică, 26 martie, de la ora 17:30, intrarea fiind liberă. 


Evenimentul, organizat de Asociaţia "Maramureş pentru viaţă şi familie" şi Asociaţia filantropică cultural-creştină "Martyria", cu binecuvântarea arhierească a PS Iustin, episcop al Maramureşului şi Sătmarului, încheie seria manifestărilor Pro-Vita, organizate în martie, perioadă denumită Luna Vieţii. Conferinţa este un eveniment pentru oraşul Baia Mare atât din punct de vedere al prezenței părintelui Stelian Tofană, cât şi din punct de vedere al temei abordate. Pr. Stelian Tofană este un om de cultură şi un erudit teolog, recunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional, fiind membru în diverse asociaţii și în comisii de acordare a titlului de doctor în teologie. Părintele Stelian Tofană şi-a luat în serios misiunea de a mărturisi public care sunt adevăratele valori la care trebuie să se raporteze omul de azi. De-a lungul anilor a abordat teme diverse, atât în cărţile sale, cât şi în conferinţele publice, la care reuşeşte de fiecare dată să atragă un public numeros. Profesorul Stelian Tofană susţine conferinţe pe teme practice şi de actualitate în societatea românească, conferinţa „Ce mai înseamnă viaţa pentru omul de azi?” fiind un prilej de a reflecta la importanţa vieţii într-o lume în care valorile sunt relativizate.

Preotul Stelian Tofană s-a născut în localitatea bistriţeană Budeşti. A urmat cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Sibiu, unde a fost licenţiat, apoi cursurile de doctorat la Institutul Teologic de grad universitar din Bucureşti, secţia biblică, specializarea principală "Studiul biblic şi exegetic al Noului Testament şi limba greacă". Din anul 1998 este profesor titular la catedra studiul Noului Testament la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea "Babeş-Bolyai", din Cluj-Napoca. 

 

tags: SPECIAL: Conferință despre viață cu un oaspete de excepție