Comunitate

SPECIAL: Comemorarea eroilor martiri de la Moisei

luni , 22 oct 2018, ora 00:12       de MaraMedia       Comunitate

În anul Centenarului Marii Uniri, în localitatea Moisei s-a desfășurat duminică ceremonialul militar și religios de comemorare a eroilor martiri din comuna maramureșeană.


După primirea onorului de către prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, salutarea Drapelului de Luptă și a Detașamentului de Onoare, manifestarea a continuat cu intonarea Imnului Național al României. 

Slujba religioasă și pomenirea eroilor martiri a fost oficiată de Sfinția Sa, Virgil Jicăreanu, consilier eparhial în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, împreună cu un sobor de preoți.

Despre semnificația masacrului de la Moisei au vorbit viceprimarul comunei Grigore Tomoiagă, prefectul Vasile Moldovan, preotul Virgil Jicăreanu și președintele Asociației Cultural - Patriotice ”Avram Iancu”, filiala Târgu Mureș, Aurel Mircea Pop. Acesta a acordat autorităților administrației publice locale din comuna Moisei, dar și preotului paroh Matei Șandru diplome și medalii omagiale pentru păstrarea vie a evenimentelor produse în Moisei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial,  respectiv a memoriei eroilor martiri.

La Obeliscul Eroilor de la Moisei au fost depuse coroane și jerbe de flori de către prefectul Vasile Moldovan, Primăria și Consiliul Local Moisei, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere ”Alexandru Ioan Cuza”, filiala Maramureș, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Maramureș și Asociația Cultural-Patriotică ”Avram Iancu”, filiala Târgu Mureș.

Ceremonialul militar și religios dedicat eroilor martiri de la Moisei s-a încheiat cu defilarea Detașamentului de Onoare.


COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM