Cultura

SPECIAL: Care au fost câștigătorii premiilor Festivalului internațional de poezie

vineri , 29 sep 2017, ora 14:37       de Dana Berci       Cultura

 Ediția de anul acesta a Festivalului internațional de poezie s-a încheiat astăzi cu festivitatea de premiere și cu câteva momente artisitice. În sala de spectacole a Centrului Cultural, organizatorii, scriitori din țară și din străinătate, dar și iubitorii de poezie din Sighet s-au întâlnit pentru a trage concluziile celor 4 zile de activități culturale.


Ultima zi a festivalului a debutat cu un eveniment deosebit, acordarea titlului de cetățean de onoare poetului, prozatorului și criticului Vasile Gogea, urmat de un moment artistic.

Juriul format din Gheorghe Grigurcu, Azap Pavel Ioan, Radu Țuculescu, Vasile Proca, Ioan Pintea, Gheorghe Pârja și Vasile Muste a premiat volumele de poezie participante la festival. Premiile au fost acordate de către Centrul Cultural Sighet.

„Eu sunt președintele juriului, mă bucur să selectez volumele premiate și să înmânez aceste premii cu urările cuvenite. Premiile se acordă după criteriul valorii în primul rând”, a precizat președintele juriului, Gheorghe Grigurcu.

La secțiunea antologie de autor a fost premiat Ioan Moldovan, pentru cartea ”Opera Poetica”, la secțiunea volum - Vasile Morar pentru cartea ”Bucurați-vă”, la debut - Mihaela Roxana Boboc, pentru ”Spovedania oaselor”, iar la traducere  - Paul Farkaș, pentru lucrarea ”Pasărea din urmă”, valoarea premilor fiind de 500 de lei.

La secțiunea manuscris, Daniel Bozga a fost premiat pentru cartea ”Proverbele cenușii mele”, iar premiul constă în publicarea manuscrisului.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM