Istorie locală

SPECIAL: A fost hirotonit noul arhiereu vicar

marti , 26 iun 2018, ora 20:31       de Oana Dulf       Istorie locală

 ”În viață sunt multe lucruri pe care nu le înțelegem dar care toate au rațiunea lor divină de a fi. Acestea fac parte din tainele lui Dumnezeu care ne înconjoară și în care nu trebuie să intrăm și nici să încercăm să le deslușim vreodată, pentru că nu vom reuși. De aceea, ar trebui să ne stăduim toți să ne obișnuim să trăim mai mult cu tainele ce ne înconjoară”. Acestea sunt câteva dintre cuvintele de învățătură transmise duminică mde noul arhiereu, Timotei Bel, la slujba de hirotonire a acestuia, ce a avut loc la Mănăstirea Scărișoara Nouă. 


A fost momentul culminant al acestei sărbători deosebite a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, la care au asistat circa 15.000 de credincioşi veniţi pentru acest eveniment din toate protopopiatele Eparhiei, în frunte cu protoiereii şi preoţii din parohii, dar şi credincioși din alte părţi. Un sobor de 13 ierarhi a oficiat Sfânta Liturghie. 

”Mă găsesc aici și am slujit aici, la hotarul dintre două popoare, două istorii. M-am străduit să fiu prin toată slujirea mea unul care unește și nu unul care dezbină. Așa voi face și de acum încolo. Nu voi încerca să scriu altă istorie decât cea scrisă de moșii și strămoșii noștri, aproape întotdeauna cu prețul vieții și al demnității. Pe aceasta trebuie să o respectăm toți. Sunt scrise multe istorii astăzi, cu multe așa-zise adevăruri în ele. Istoria cea adevărată însă are un singur adevăr în ea. Acela al credinței și al respectului față de pământul strămoșesc. Pe aceasta o voi sluji și în noua mea demnitate, de episcop”, a spus noul arhiereu vicar, Timotei Bel. 

Tot duminică a avut loc și hramul Mănăstirii Scărișoara Nouă. Oficialii Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului spun că a fost un moment de referință în viața eparhiei, din lungul șir al ierarhilor făcând parte, de duminică și Preasfințitul Părinte Timotei, arhiereu vicar.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM