Reportajul zilei

SLI: Nemulţumiri mari în învăţământ

miercuri , 7 feb 2018, ora 09:39       de MaraMedia       Reportajul zilei

Sindicatul Liber din  Învățământ Maramureș iese la rampă după o bună bucată de vreme și face publice noi probleme cu care se confruntă angajații din învățământ. Lista acestor probleme diferă de la un județ la altul. Din punctul de vedere al sindicaliștilor maramureșeni, cea mai mare problemă cu care se confruntă angajații din învățământ este legea salarizării unitare, mai exact încadrarea și salarizarea care se face conform acestei legi. 


Prevederile legii salarizării unitare sunt interpretabile, iar Ministerul Muncii nu a elaborat până la această oră norme de aplicare sau precizări deși sindicatele au cerut-o în repetate rânduri. Din acest motiv, în școli au apărut anomalii și discriminări. 

O altă problemă cu care se confruntă cadrele didactice rămâne subfinanțarea învățământului.

Sindicaliștii din educație sunt nemulțumiți și de forma actuală a regulamentului pentru sporuri. 

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a dat Guvernului un ultimatum prin care a cerut soluţionarea mai multor probleme cu care se confruntă în acest moment angajaţii din educaţie, cele mai grave fiind: reducerea posturilor din mai multe unităţi de învăţământ, comasarea claselor, salariile umilitoare ale angajaţilor din învăţământ,discriminarea personalului din educaţie,comparativ cu alte sectoare bugetare, prin neacordarea unor sporuri.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM