Social

SISTEMUL MEDICAL: Spitale mici cu probleme mari - suferă din cauza lipsei de personal

miercuri , 10 ian 2018, ora 18:36       de Oana Dulf       Social

Spitalele mici suferă din cauza lipsei de personal. De altfel, aceasta este principala problemă cu care se confruntă sistemul medical în 2018, în opinia sindicaliștilor din sănătate.

Majorarea salariilor în sistemul medical românesc ar putea să mai diminueze exodul medicilor sau al asistenților medicali spre spitalele din alte țări mai dezvoltate din Uniunea Europeană.

”Mai ales cu momentul martie 2018 când se vor acorda salariile integral, maximul din grilă pentru 2022 la medici în special, dar și la asistenți medicali, odată cu punerea în practică a acelui articol din Legea 153, să se stopeze definitiv migrarea medicilor și a asistenților medicali, și să începem să reconstruim designul unor servicii moderne în toate spitalele mici. Asta este problema. Disparitatea serviciilor dintre spitalele mici și spitalele mari pentru că este o lipsă de atractivitate la spitalele orășenești și municipale pentru personalul înalt calificat”, a declarat președintele Sanitas Maramureș, Mircea Ciocan.

Sindicaliștii din sănătate susțin că probleme de finanțare ale sistemului medical nu sunt și nici de acordare a drepturilor salariale.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Cine consideraţi că ar trebui să se ocupe de problema haitelor de câini din oraş?
Primăria prin serviciul specializat
Asociaţiile prietenii animalelor
Cetăţenii

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM