SIGHET: Proiectul “Înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică” a fost declarat acceptat

SIGHET:   Proiectul “Înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică” a fost declarat acceptat

În urma finalizării procesului de evaluare tehnică şi financiară, proiectul “Înfiinţarea Centrului Naţional de Informare şi promovare turistică Sighetu Marmaţiei” a fost declarat acceptat şi va trece în etapa următoare. Răspunsul a venit din partea Ministerului Economiei, Direcţia Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism. Proiectul are ca scop promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii ca destinaţie turistică.
După ce în 30 iulie, 2013 s-a votat preluarea imobilului cunoscut ca “WC public”de către Primăria Sighet, la începutul lunii octombrie, consilierii locali au aprobat efectuarea operaţiunilor de cadastru şi publicitate imobiliară privind imobilul situat pe platoul din faţa fostului cinematograf Mara. Clădirea urma să fie destinată construirii unui centru de informare turistică. Primarul Ovidiu Nemeş a expus atunci ca motive necesitatea înfiinţării unui centru de informare turistică în Sighet, actualmente neexistând un spaţiu amenajat în acest scop. La începutul lunii aprilie, 2014, primăria a primit un răspuns favorabil în atingerea obiectivului propus.
“Am câştigat proiectul, urmează să semnăm contractul de finanţare. Este o veste bună pentru că în sfârşit scăpăm de toaleta aceea publică din centrul oraşului, care nici nu funcţiona de ani buni, era într-un spaţiu impropriu şi se afla într-o avansată stare de degradare. În perspectiva dezvoltării pietonale a centrului oraşului, va fi unul dintre locurile cele mai accesate de turişti. Un centru de informare turistică absolut necesar pentru o comunitate cum este Sighetu Marmaţiei, ca reşedinţă a Ţării Maramureşului. Astfel turiştii vor fi informaţi cu privire la obiectivele turistice, Sighetul fiind un principal vector de promovare”, explică primarul Ovidiu Nemeş.
Proiectul aduce o finanţare din bani europeni de aproximativ 200 000 de euro, din care 2% va fi contribuţia Primăriei Sighet.
“Am câştigat aproximativ 200 000 de euro pe un proiect drăguţ din punct de vedere architectural, foarte util pentru noi şi pentru cei care operează în domeniul turismului. Vom începe lucrarea în toamna acestui an. Centrul va beneficia de o dotare ultramodernă, vom achiziţiona multe componente electronice în pas cu trendul actual, o hartă interactivă şi multe altele”, precizează edilul local.
Centrul va fi coordonat de angajaţi ai primăriei în colaborare cu stundenţi de la Universitatea “Babeş Bolyai”, extensia Sighet, care vor efectua stagii de practică în cadrul centrului. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.